Koe uusi yle.fi

Suora

  • Urheiluruutu
  • Urheiluruutu
  • He pelaavat rahasta
  • Välierä: Pauli Nevala - keihäänheittäjä
  • Elävä arkisto: Pesäpallo - Suomen kansallispeli

Koripalloseura Seagullsin omistajat mukaan Helsinki Gardenin hankkeeseen

Helsinki Seagullsin pääomistajat lähtivät merkittävillä sijoituksilla mukaan Helsinki Gardenin kehitysyhtiö Projekti GH Oy:hyn.

urheilu
Monitoimihallin yhteyteen tulisi myös mittavia hotelli- ja asuinrakennuksia.
Tuoreet suunnittelukuvat Helsinki Gardenista, jos se sijoitettaisiin nykyisen jäähallin paikalle.Helsinki Garden 2016

Jääkiekkoseura Helsingin IFK:n hanke uuden monitoimiareenan rakentamiseksi saa uutta verta projektiinsa, kun Korisliigajoukkue Helsinki Seagullsin pääomistajat Janne ja Sinikka Kulvik liittyvät merkittävällä sijoituksella kehitysyhtiö Projekti GH Oy:hyn.

– Garden-hanke ei ole ainoastaan elintärkeä helsinkiläiselle urheilulle, siitä on tulossa maailman modernein tapahtumakeskus, josta koko Helsinki saa olla ylpeä. Olemme iloisia, että meillä oli mahdollisuus kytkeytyä projektin kehittämiseen tässä vaiheessa, sanoo Seagullsin toimitusjohtaja Sauli Silvonen tiedotteessa.

Garden-hanke sai toukokuussa 2015 Helsingin kaupunginhallitukselta ehdollisen suunnitteluvarauksen kahdelle tontille Olympiastadionin molemmin puolin. Alkuperäisissä suunnitelmissa monitoimiareenaa hahmoteltiin Mäntymäen kentän tilalle, mutta kaupunkisuunnittelulautakunta oli eri mieltä

Maaliskuussa tulleessa suunnitelmassaan kaupunkisuunnittelulautakunta ehdotti Gardenin sijoituspaikaksi IFK:n nykyisen kotihallin paikkaa Olympiastadionin pohjoispuolella. Pohjoinen sijoituspaikka edellyttäisi nykyisen jäähallin purkamista.

Aiemmin kiinteisökehityshankkeeseen ovat sijoittaneet IFK:n lisäksi Taaleri Oyj:n kiinteistökehitysrahasto ja suomalaiset yksityishenkilöt.

Garden-hankkeen verkkosivujen mukaan päätöstä sijainnista ja tonttivarauksesta odotetaan kaupungin eri hallintoelimistä huhtikuun aikana.

Klo 14:30: Tarkennettu otsikkoa

Suosittelemme

Tuoreimmat