1. yle.fi
  2. Urheilu
  3. urheilu

NFL-seura palkkasi liettualaisen kiekonheittäjän – hurjat testitulokset vakuuttivat

Tautvydas Kieraksesta tuli historian ensimmäinen liettualainen, joka on tehnyt sopimuksen NFL-seuran kanssa. Sopimuksen saamisesta on kuitenkin vielä pitkä matka tosipeleihin.

Kuva: YLE / Nina Keski-Korpela

Amerikkalaisen jalkapallon NFL-seura Kansas City Chiefs on tehnyt sopimuksen Tautvydas Kieraksen kanssa. Sopimuksen erikoisuus piilee siinä, että Kieras on liettualainen kiekonheittäjä. Hänellä ei ole lainkaan kokemusta amerikkalaisesta jalkapallosta.

Kieras vakuutti NFL-seurojen pelaajatarkkailijat liigan virallisissa testeissä. Hän oli puolustuksen linjamiehistä toiseksi nopein 40 jaardin juoksussa ajalla 4,69 sekuntia. Erityisen paljon vakuutti myös tulos penkkipunnerruksessa: Kieras pystyi tekemään sadan kilon painolla 24 toistoa, joka oli testien kolmanneksi paras tulos.

NFL-seurat tekevät harvoin sopimustarjouksia pelaajille, joilla ei ole pelikokemusta lajista. Muutamia esimerkkejä kuitenkin löytyy: Kieraksen tavoin virolainen Margus Hunt vaihtoi yleisurheilun jenkkifutikseen ja edustaa nykyisin Cincinnati Bengalsia.

NFL-sopimuksen saaminen ei vielä tarkoita, että Kieras nähtäisiin huippuliigassa ensi kaudella. Joukkueet testaavat pelaajia jatkuvasti ja voivat purkaa sopimuksen nopeasti, jos esitykset eivät miellytä.

Lue uutinen Kieraksesta Chiefsin nettisivuilta (siirryt toiseen palveluun)