1. yle.fi
  2. Urheilu
  3. urheilu

Rakkaat viholliset löivät hynttyyt yhteen - "Tämä herättää varmasti paljon tunteita"

Uuden salibandyseuran EräViikinkien urheilujohtaja Joonas Naava luottaa siihen, että kaksi erilaista seuraa voivat muodostaa lyömättömän yhdistelmän.

EräViikinkien taustahenkilöt. Kuva: Juhani Järvenpää / Salibandyliiga

SalibandySeura Viikingit ja Tapanilan Erä kertoivat torstaina sulauttavansa edustusjoukkueensa yhteen. Ensireaktiot fuusiosta olivat hämmentyneet, sillä helsinkiläisseurat ovat olleet identiteetiltään hyvin erilaiset.

Erän urheilujohtajan paikalta EräViikinkien leipiin hyppäävän Joonas Naavan mukaan kaksi hyvin erityyppistä seuraa voivat kuitenkin muodostaa yhden erittäin vahvan paketin.

- Aloite tuli Viikingeiltä ja kun sitä lähdettiin ensijärkytykseltä pohtimaan, niin huomasimme molemmat, että meillä on tosi paljon hyviä asioita, mutta molemmilla myös tiettyjä heikkouksia. Ne loksahtivat aika hyvin kohdalleen huippu-urheilussa sekä myös seurapuolella, Naava kertasi.

Ensikontakti tapahtui tammikuussa ja vaikka asioita on pyöritelty taustahenkilöiden osalta siitä lähtien, Naavan mukaan reilusti on vielä myös tehtävää. Harvinaiselta fuusioseuralta on kuitenkin lupa odottaa paljon.

- Erilaisuus voi olla tässä tapauksessa myös vahvuus. Molempien seurojen vahvuudet ovat erilaisia ja kun ne lyödään yhteen, siitä voi tulla yhdistelmä, johon muiden on vaikeaa vastata.

Kaikille löytyy pelipaikka

Miesten Salibandyliigassa sekä Viikingit että Erä selvittivät kuluvalla kaudella tiensä pudotuspeleihin. Fuusioseuran julkistus tapahtui erikoiseen aikaan, sillä Viikingit jatkavat sunnuntaina otteluitaan ensimmäisessä välierässä Classicia vastaan.

Joonas Naava. Kuva: Juhani Järvenpää / Salibandyliiga

- Tällaisille uutisille ei ehkä koskaan ole oikeaa aikaa. Julkistusaika oli päätetty jo kauan aikaa sitten, riippumatta siitä miten pelit menevät. Seurapuolen asioita pitää saada eteenpäin ja junioripuolen näkökulmasta tämä on ehkä jopa vähän liian myöhään. Edustusjoukkueille se asettaa pieniä haasteita, kun ajankohta osuu keskelle pudotuspelejä, mutta olimme yksimielisiä ajankohdasta, Naava perusteli.

- Molempien edustusjoukkueiden pelaajille lähti viesti aamulla ja myöhemmin tänään heille avataan taustoja ja toiminnan jatkumista. Jännä nähdä reaktiot, ylipäätään tämä herättää varmasti paljon tunteita molemmissa leireissä. Asiat käsitellään yksi kerrallaan, Naava kertoi.

Pelaajille joukkueiden yhdistyminen tuo eteen tilanteen, jossa kaikille ei löydy enää pelipaikkaa pääsarjatasolla. Tämä tuo mahdollisuuksia paitsi muille pääkaupunkiseudun liigajoukkueille M-Teamille, Indiansille ja Oilersille, myös divarissa pelaavalle Erä Akatemialle.

- On selvää, että meillä tulee olemaan liigassa huippujoukkue. Kilpailu tulee olemaan kovaa, mutta meillä on farmijoukkue divarissa ja sitä tullaan hyödyntämään vahvasti. Akatemian profiili tulee muuttumaan ja sieltä löytyy vähintään pelipaikka niille, jotka ovat olleet liigasopimuksella. Pelipaikka löydetään kyllä kaikille, Naava vakuutti.

Enemmän massaa, enemmän vaihtoehtoja

EräViikinkien valmennusjohtoa ei ole vielä lyöty lukkoon ja myös pelipaikka on auki. Naavan mukaan tavoitteena on saada kotiareenaksi halli, johon mahtuu paljon katsojia.

- Uskomme, että tämä on tosi kiinnostava juttu ja haluamme saada ihmiset liikkeelle. Vaihtoehtoja pääkaupunkiseudulla ei kuitenkaan ole kovin montaa, Naava totesi.

Vaikka moni asia on yhä auki ja reaktiot vaihtelevat laidasta laitaan, Naava uskoo, että fuusio on erinomainen asia. Vahva pohja ja taloudellinen vakaus tuovat suuria mahdollisuuksia koko seuralle junioripuolta myöten.

- Lähdemme luomaan yhtä huippu-urheiluun tähtäävää linjaa, yhtä kilpapelaamisen linjaa sekä harrastelinjaa. Juniorit haluavat pelata eri tasoilla ja nyt pystymme tarjoamaan jokaiselle vaihtoehdon ja myös laadun jokaiseen niistä. En usko, että ketään putoaa pois, vaan kaikille kyllä löydetään paikka, ehkä jopa helpommin kuin aiemmin.

Erän ja Viikinkien fanit saavat olla Naavan mukaan levollisin mielin. Tarkoituksena ei ole karsia ketään pois katsomonkaan puolelta, vaan tuoda helsinkiläisille yhteinen ja menestyvä joukkue.

- En usko, että kukaan menettää mitään. Päinvastoin, tässä saadaan nimenomaan lisää. Voimme ylpeänä edustaa EräViikinkejä ja Helsinkiä. Pyrimme olemaan koko Helsingin juttu ja uskon, että tässä saadaan enemmän kuin menetetään.