Suora

  • Uinnin EM alkuerät

Suomalaistiimit Rion maapaikkajahtiin – Kurtbay–Kanerva-kaksikon osalllistuminen yhä epävarmaa

Suomalaispurjehtijat tavoittelevat vielä kahdessa veneluokassa olympiapaikkoja Rioon. Palman regatassa on jaossa yksi paikka per veneluokka. Naisten 49FX-luokassa Suomella on mukana kaksi tiimiä ja naisten 470-luokassa yksi venekunta.

urheilu
Silja Kanerva (vas.) ja Sinem Kurtbay
Silja Kanerva (vas.) ja Sinem Kurtbay.AOP

*PALMA. *Naisten 49FX-luokan suomalaiskaksikon Sinem Kurtbay-Silja Kanerva osallistuminen Palman regattaan on vielä epävarmaa. Pari päätti matkustaa yhdessä Palmalle, mutta Kurtbayn toipuminen polven patellaarijänteen osittaisesta katkeamisesta on vielä kesken. Loukkaantuminen tapahtui harjoituksissa kovalla tuulella.

- Katsomme päivän kerrallaan, joka päivä polvi on parempi. Paraneminen on sujunut yllättävän hyvin, toivottavasti pääsemme kisaamaan maanantaina, Kurtbay kommentoi.

- 49-luokassa on sattunut tänä vuonna paljon onnettomuuksia. Tämä loukkaantuminen tuli kyllä pahimpaan mahdolliseen aikaan, Kanerva murehti.

Suomella on kaksi 49FX-venekuntaa, jotka taistelevat maapaikasta. Jos toinen pari ottaa paikan, käydään Barcelonan EM-kisoissa muutaman viikon päästä Suomen sisäinen karsinta.

- Kunnossa ollessa paikka on todella realistinen tavoite. 1,5 vuotta on paikkaa haettu ja nyt oli sellainen asenne, että vain haemme paikan, Kurtbay arvioi.

- Tärkeintä, että Suomi saisi paikan. EM-kisoihin Sinem ehtii jo kuntoutua paremmin, Kanerva kertoi.

Sisäisen kilpailun aika myöhemmin

Myös Suomen toinen kaksikko Noora Ruskola - Camilla Cedecreutz pitää maapaikan saamista ykkösasiana, sisäisen kilpailun aika on sen jälkeen.

- Treenileirit ovat sujuneet odotettua paremmin. Startteja on harjoiteltu paljon, Cedercreutz kommentoi.

- Muutama vuosi on tehty töitä olympiapaikan eteen. Rennosti lähdetään hakemaan parasta suoritusta, Ruskola kertoi.

Naisten 470-luokassa olympiapaikkaa tavoittelee kaksikko Niki Blässar-Mikaela Wulff.

- Kahdeksasta maasta, jotka paikkaa tavoittelevat, ei kukaan ole tosi hyvä. Aika tasaisesti taistellaan, Blässar arvioi.

- Meidän vahvuutemme on vauhti kovalla kelillä. Myös muut osa-alueet ovat kehittyneet, joten olo on luottavainen, Wulff kertoi. Parin yhteinen taival ei ole vielä kovin pitkä.

- Tottakai tavoittelemme olympiapaikkaa tosissamme ja uskomme siihen. Se ei kuitenkaan ole mittari sille, onko tämä projekti onnistunut. Kaikki on tehty harjoittelun eteen, Wulff päätti.

Suomella on ennen Palman kisaa viisi paikkaa Rion olympiapurjehdukseen.

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat