Suora

  • Urheilua Yle Puheessa: Jääkiekkokierros
  • Jääkiekon Mestis: Hermes - Peliitat
  • Mestis: Hermes - Peliitat
  • Urheiluruutu
  • Urheiluruutu
  • Pikaluistelun MC

Salonoja: Päätavoite on jatkaa jo ensi kaudella liigakiekkoa

Espoon Bluesin kohtalonhetket ovat käsillä.

urheilu
Liikemies Jussi Salonoja
Kati Rantala / Yle

Viime maanantaina konkurssiin asetettu Bluesin taustayhtiö Jääkiekko Espoo Oy:llä on tiistaihin asti aikaa pyytää konkurssin peruuntumista, mikä käytännössä tarkoittaa velkojen maksua.

- Kaikkemme pyritään tekemään, että Espoossa jatkuisi pääsarjatason kiekkoilu. Mutta se vie jonkin aikaa, huomauttaa Bluesin entinen omistaja Jussi Salonoja.

Salonojan mukaan vaihtoehtoja jatkaa on muutamia.

Ei kannata heittää nyt rahaa enää siihen takkaan roihuamaan

- Velkojen määrä on aika huomattava. Pitää katsoa, mikä järkevää. Mitä veloista voitaisiin maksaa ja mitä pitää maksaa. Totta kai pyritään mahdollisimman paljon saada kuitattua, mutta ensin pitää selvittää kokonaismäärä. Sekin tuntuu olevan kaikille meille vielä vähän hämärää, Salonoja pohtii.

- Voi olla jossain tapauksessa järkevää miettiä, että lähdetäänkö muutamaa sarjatasoa alempaa hakemaan jatkoa. Ei kannata heittää nyt rahaa enää siihen takkaan roihuamaan, Salonoja jatkaa.

Ratkaisut on kuitenkin löydettävä nopeasti. Ensimmäinen deadline on jo tiistaina.

- Ensi viikolla pitää maksaa, jotta konkurssipesä purkaantuisi, mutta se kierre tulisi jatkumaan. Yritämme varmaan löytää ratkaisun omistajien ja mahdollisen pesänhoitajan kanssa, jotta päästäisiin sellaiseen lopputulokseen, että ne ketkä siellä ovat velkojina saavat rahansa, ainakin suurimman osan siitä. Ja siten pystyttäisiin jatkamaan jo heti ensi kaudella liigakiekkoilua. Se on se päätavoite.

Edustuskiekon elinehto yhteisönä toimiminen

Salonoja piipahti tänään Matinkylässä Bluesin järjestämässä valtakunnallisessa E-junioreiden turnauksessa. Espoolaisen edustusjoukkueen olemassaololla on merkitystä myös junioreille.

SM-liigajoukkue on ollut tavoite, johon seuran omat juniorit voivat pyrkiä ja se on tarjonnut nuorille esikuvia. Nyt kuitenkin kaikki tämä on uhattuna. Salonoja peräänkuuluttaa kuitenkin taloudellisesti järkevää ratkaisua Espooseen.

- Tilanne on ikävä ottaen huomioon mitä kaikkea Espooseen on saatu rakennettua. Nyt kolmen, neljän vuoden poissaolon jälkeen olen saanut uusia näkökulmia asioihin. Tarvitsemme enemmän yhteisöllisyyttä. Homma pitäisi saada toimimaan järkevästi, Salonoja pohtii tulevaisuudennäkymiä.

A-nuorten voitto tuntui hyvältä. Paikalla oli parisentuhatta katsojaa ja fiilis oli parempi kuin osassa liigamatseista. Hieno osoitus siitä, että Espoossa on yhteisöllisyyttä

Monien katseet ovat nyt kohdistuneet juuri Salonojaan ja hänen toivotaan nousevan espoolaisen kiekkoilun pelastajaksi. Hän onkin jo ilmoittautunut auttamaan ainakin A-nuoria pelaamaan kautensa loppuun. Pitkänäperjantaina Blues aloitti välieräsarjansa KalPaa vastaan 4-2 voitolla.

- Voitto tuntui hyvältä. Paikalla oli parisentuhatta katsojaa ja fiilis oli parempi kuin osassa liigamatseista, Salonoja naurahtaa.

- Se on hieno osoitus siitä, että Espoossa on yhteisöllisyyttä olemassa. Toivon, etteivät ihmiset ajattelisi niin, että minä tulen takaisin ja maksan huvit. Haluaisin rakentaa tulevaisuuden terveelle pohjalle, Salonoja jatkaa.

Suosittelemme

Tuoreimmat