Huuhkajat hakee ensimmäistä voittoa Backen alaisuudessa – "Ykköstykki saatava kuriin"

Huuhkajat kohtaa lauantaina Puolan. Kasper Hämäläinen tietää ja tuntee puolalaisten vahvuudet ja heikkoudet.

urheilu
Kasper Hämäläinen
Kasper HämäläinenAOP

Suomi pelaa ennen ensi syksyn MM-karsintoja kovatasoisia maaotteluita. Lauantaina Suomi hakee ensimmäistä voittoaan uuden päävalmentajan Hans Backen alaisuudessa, kun se kohtaa EM-kilpailuihin lähes heittämällä menneen Puolan Wroclawissa.

Kasper Hämäläinen on ollut innoissaan A-maajoukkueen uudesta päävalmentajasta sekä joukkueen taustajoukoista. Legia Varsovan keskikenttäpelaaja pääseekin pienen tauon jälkeen pukemaan maajoukkuepaidan päällensä ja vakuuttaa Yle Urheilun haastattelussa olevansa enemmän kuin valmis Puola-otteluun.

Hämäläinen tietää ja tuntee vastustajan hyvin, sillä hän on viettänyt viimeiset vuodet Puolassa. Ensin hän pelasi parin kauden verran Lech Poznanin riveissä ja siirtyi tammikuussa Legia Varsovaan.

- Ilman muuta on kova joukkue vastassa. Heillä on paljon hyviä pelaajia joka osa-alueelle. Puola on tehnyt hyvää tulosta ja täällä on tietynlainen futisbuumi menossa. Varmaan tulee katsomo täyteen, Hämäläinen arveli.

Lewandowski ei ole ainoa pidettävä

Puola marssittaa Suomea vastaan varsin nimekkään ryhmän, joista kirkkaimpana tähtenä on EM-karsintojen maalikuningas Robert Lewandowski.

- Saamme tehdä täyspäiväisen työn ja antaa sata prosenttia heitä vastaan. Olen nähnyt hänen (Lewandowski) pelejään ja hänen maalejaan paljon. Hyvä pelimanne, ei siitä pääse mihinkään. Mutta ei hän siellä ole ainoa, joka on tehnyt hyvää jälkeä. Hän on kuitenkin se ykköstykki, joka pitää saada kuriin.

Hämäläisen mukaan Puola on voitettavissa ja Suomi on harjoitellut uuden valmennuksen kansa ”pieniä juttuja”. Tavoitteena on pelata hyvää, avonaista peliä.

- Puolan puolustuslinja on varmasti aika hidas, joten sen taakse voimme hyvinkin päästä, Hämäläinen pohti.

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat