SaiPan maalivahtipeli kohdallaan - JYP taas nurin Hippoksella

SaiPa ja JYP vääntäneet neljä vierasvoittoa jääkiekon SM-liigan puolivälierissä ja vasta yhden kotivoiton.

SaiPan maalivahti Jani Nieminen, Kalle Maalahti ja JYPin Jani Tuppurainen Kuva: AOP

SaiPa voitti JYPin Jyväskylässä 3-2 ja siirsi puolivälieräsarjan ratkaisua eteenpäin. Voitot ovat JYPille 3-2.

Ottelu noudatti askelmerkeiltään paljon tiistain JYP-SaiPa –peliä. JYP teki avausmaalin, SaiPa kaksi seuraavaa. Lisäksi ottelu oli tuttuun ja totuttuun tyyliin myös fyysinen vääntö.

SaiPan Matti Järvisen mukaan valmistautuminen illan peliin ei poikennut aiemmista. Siitä huolimatta, että joukkue oli selkä seinää vasten.

- Kyllä me tänään ihan normaalisti valmistauduttiin. Hirveä halu oli, sen huomasi kopissa, Järvinen kuittasi.

JYP laukoi ottelussa huomattavasti enemmän (76-43).

- Tilanteita kyllä riitti. Avopaikkoja oli, niistä pitää laittaa seuraavassa pelissä sisään, JYPn Anssi Löfman mietiskeli.

JYPissä nyt kolmatta kautta pelaava Anssi Löfman tuntee vastustajan hyvin. SaiPan kasvatti Löfman pelasi koko uransa Lappeenrannassa ennen siirtymistä JYPiin.

- Samantyyliset joukkueet. Samalla lailla kun pelataan, niin se on silloin tiukkaa vääntöä joka kerta. Mukava pelata, sanoi Löfman.

Voitot ovat JYPille nyt 3-2. Viidessä ottelussa on nähty vain yksi kotivoitto.

- Niin pienestä ovat olleet nämä kaikki pelit kiinni. Peli voi kääntyä ihan kummalle vaan. Ei siinä varmaan mitään sen ihmeempää kaavaa ole, Matti Järvinen kertoi.

Taistelu jatkuu maanantaina Lappeenrannassa.

- Hienoa päästä taas haastamaan. Vielä ollaan selkä seinää vasten. Nyt lähdetään vähän palauttelemaan, maanantaina ollaan valmiina haastamaan ja lyömään sarja tasoihin, Järvinen päätti.