Hyppää sisältöön

Kurtbay kisakunnossa - "Näillä eväillä pystymme ehdottomasti olemaan maapaikkakarsinnassa mukana"

Sinem Kurtbay on toipunut polvivammastaan. Kurtbayn ja Silja Kanervan testipurjehdus sujui lauantaina hyvin.

Silja Kanerva (vas.) ja Sinem Kurtbay. Kuva: AOP

Maanantaina Espanjan Palma de Mallorcalla alkava olympialuokkien regatta on suomalaisille 49er FX- ja naisten 470-venekunnille viimeinen mahdollisuus lunastaa maapaikka Rioon.

49er FX:ssä Suomea edustavat Noora Ruskola ja Camilla Cedercreutz sekä Sinem Kurtbay ja Silja Kanerva. Kurtbayn polvilumpiojänne repesi osittain harjoitusleirillä muutama viikko sitten, mutta hän on toipunut yllättävän nopeasti kilpailukuntoon. Venekunta kävi lauantaina ensi kertaa.

- Testipurjehduksemme meni niin hyvin kuin se voi mennä. Alussa oli vähän hitaampaa, mutta nopeasti meno lämpeni. Sekä myötä- että vastatuulikäännökset menivät hyvin. Jopa erikoismanööverit onnistuivat, Kurtbay iloitsi tiedotteessa.

- Näillä eväillä pystymme ehdottomasti olemaan maapaikkakarsinnassa mukana, helpottunut Kanerva jatkoi.

Ruskola ja Cedercreutz suuntaavat karsintaan luottavaisin mielin.

- Nooralla ja Millalla on kaikki kunnossa. Molemmilla 49er FX-venekunnillamme on hyvät mahdollisuudet saavuttaa Euroopan kiintiön viimeinen maapaikka, jos he vain purjehtivat omalla tasollaan. Irlanti sai juuri Afrikalta vapautuneen paikan, joten Suomen kovimmat vastustajat ovat Kroatia, Itävalta ja Viro, Suomen purjehdusmaajoukkueen päävalmentaja Joakim Wilenius sanoi.

- Naisten 470-luokassa Niki Blässarilla ja Mikaela Wulffilla on vähän haastavampi urakka, sillä vaikka Sveitsi sai Afrikan kiintiöstä paikan, ovat Israelin venekunnat ja Kroatia tiukkoja vastustajia karsinnassa, Wilenius kommentoi.

Blässar ja Wulff kilpailivat ensi kertaa yhdessä juuri Palman regatassa vuosi sitten. Tiimi on kehittynyt lupaavasti ja onnistunut kääntämään monet haasteensa vahvuuksiksi.

- Meillä on sellainen olo, että olemme tehneet kaiken, mitä tehtävissä on ollut. Treenit ovat sujuneet hyvin, olemme melko nopeita ja olemme oppineet taktisesti tärkeitä asioita, Wulff kertoi.

Palma de Mallorcalla kilpailee koko Suomen olympialuokkien kerma. Rioon jo valitut purjehtijat Tapio Nirkko (Finnjolla), Tuula Tenkanen (Laser radial), Tuuli Petäjä-Sirén (RS:X) ja Joonas sekä Niklas Lindgren (miesten 470) mittaavat Euroopan kauden avauksessa tasonsa maailman huippuja vastaan. Maapaikan Laser standardissa purjehtinut Kaarle Tapper on niin ikään kilpailussa mukana samoin kuin Laser radial-purjehtija Monika Mikkola.