Suora

  • Taitoluistelun GP: Miesten lyhytohjelma
  • Taitoluistelun GP: Jäätanssin lyhyttanssi
  • Oi maamme!: Vieläkö on?
  • Urheilua Yle Puheessa: Jalkapallokierros
  • Taitoluistelun GP: Parien lyhytohjelma
  • Taitoluistelun GP: Lyhytohjelmat
  • Taitoluistelun GP: Naisten lyhytohjelma
  • Urheiluruutu
  • Urheiluruutu
  • Taitoluistelun GP: Naisten lyhytohjelma

Sohaisumaali Kärppien onni - TPS hiljensi hihitykset

TPS:n ja Kärppien kuudes kohtaaminen oli kerännyt Turkuhalliin yli 9000 katsojaa ja he saivat rahoilleen täyden vastineen.

urheilu
Saku Mäenalanen, Kärpät #8
Saku Mäenalanen, Kärpät #8Tomi Hänninen

Kotijoukkue pelasi kauden parasta peliään ja pystyi tappamaan vieraiden tärkeimmän aseen - vauhdin. Kurinalainen puolustuspeli oli myrkkyä pikkupedoille ja ensimmäisen erän jälkeen oltiin kotijoukkueen 2-0-johdossa.

Kärppien valmentaja käytti tauolla äänijänteitään pukukopissa sen verran vahvasti, että viereisessä huoneessa olevat turkulaiset toimitisjat luulivat jo rappausten putoavan katosta. Se herätti osittain kärppälauman, mutta alkoi tehota vasta kolmannessa erässä. Ylivoimalla kavennus ja tasakentällisin tasoitus tiesivät jatkoerää.

- Me tiedettiin tarkasti, että vastaan tulee todella kova ja taitava joukkue, joka osaa pelata halutessaan kurinalaisesti. Emme missään vaiheessa aliarvioineet vastustajaa ja kuuden ottelun putki oli juuri niin kova kuin odotimme, summasi ottelua kärppäkapteeni Lasse Kukkonen.

Minä vaan sohin sinne päin ja kiekko meni nyt onnekkassti maaliin

Kärppien ratkaisija Sakari Manninen

Jatkoaikaa pelattiin vain 18 sekuntia, kun Sakari Manninen sutaisi vähän sinne päin rystyltä ja kiekko upposi TPS-vahti Aleksander Georgievin selän taakse hieman turhankin helposti.

- Minä vaan sohin sinne päin ja kiekko meni nyt onnekkassti maaliin. Oli tämä kova peli. Vastustaja tuli voimalla, eikä antanut yhtään tilaa. Taisi olla tähän asti elämäni tärkein maali, summasi ottelua Manninen.

Uskottavuus palasi Aurajoen rannoille

TPS saavutti sen, mitä alunperin oli hakenutkin. Pudotuspelipaikka ja ennenkaikkea uskottavuus TPS:n tekemiseen.

- Tällä joukkueella tulimme pahoistakin paikoista ylös ja selvitiin näihin peleihin asti. Samoin CHL-otteluissa lähes semifinaaleihin. Hihitys joukkueen tekemisiä kohtaan saatiin loppumaan ja ennen kaikea uskottavuus turkulaiseen jääkiekkoon saatiin takaisin, pohti ottelun jälkeen TPS luotsi Ari - Pekka Selin.

Lähes täysi Turkuhalli (9009 ) katsojaa osoitti hävinneelle kotijoukkueelle pitkään ottelun jälkeen suosiotaan. - Arvaa, oliko hienoa kuulla sitä, myhäili Selin lopuksi.

Yksi aikakausi Turussa lienee myös ohi. Petteri Nummelin tuuletti yleisölle ja antoi ymmärtää, että pelit ovat ohi Turussa - mutta ei ura. TPS ei ole sopimusta tarjonnut, joten yhtenä vaihtoehtona lienee hänellä Norjan kiekkokaukalot.

Turkka Talonen, Turku

Suosittelemme

Tuoreimmat