1. yle.fi
  2. Urheilu
  3. urheilu

Bluesin ilmoitettava tyytymättömyys konkurssiin tänään: "Tiedotamme heti kun pystymme"

Jääkiekko Espoo Oy:n on ilmoitettava tänään Espoon käräjäoikeudelle tyytymättömyytensä konkurssipäätökseen. Jos yhtiö niin tekee, on sillä vielä huominen aikaa tehdä yhdessä velkojien kanssa konkurssin peruuttamishakemus.

Espoon Bluesin pääomistajiin kuuluva Mika Rautio. Kuva: Espoo Blues

Jääkiekko Espoo Oy:n päivät alkavat olla pitkälti luetut. Yhtiö asettiin viikko sitten konkurssiin, mutta konkurssilain mukaan sillä on kahdeksan päivää aikaa hankkia ulkopuolista rahoitusta velkojille maksaakseen.

Mikäli Jääkiekko Espoo Oy on pystynyt rahoitusta hankkimaan, tulee yhtiön ilmoittaa tyytymättömyytensä Espoon käräjäoikeuteen tänään klo 16.15 mennessä. Vielä aamuyhdeksään mennessä tyytymättömyyttä ei oltu ilmoitettu.

Kahdeksan päivän määräaika umpeutuu siis tänään, mutta tyytymättömyyden ilmaistessaan voi yhtiö hakea konkurssin peruutusta velkojiensa kanssa vielä huomenna. Jotta velkojat hakisivat peruutusta, on Jääkiekko Espoo Oy:n käytännössä maksettava velkansa yhtiöille.

Konkurssiin yhtiön hakivat Verohallinto ja Keskinäinen Työeläkevakuutusyhtiö Elo, joille Jääkiekko Espoo Oy on velkaa yhteensä liki 900 000 euroa.

- Asia on vielä auki, tiedotamme heti kun vaan pystymme, kertoi Christina Jaakkola Bluesin toimistolta.