Suora

  • FIFAn jalkapallon naisten MM: ESP - USA
  • Urheiluruutu
  • FIFAn jalkapallon naisten MM: SWE - CAN
  • Urheiluruutu
  • FIFAn jalkapallon naisten MM päivän kooste

Bluesin pesänhoitajalla neuvottelut käynnissä: "Pyrin löytämään liigakiekkoilulle jatkajan"

Konkurssiin asetettu Jääkiekko Espoo Oy on nyt konkurssipesänhoitaja Tommi Kempin käsissä, joka alkaa myydä yhtiön omaisuutta. Kemppi käy neuvotteluita useiden ostajatahojen kanssa.

urheilu
Yleiskuva Espoon Bluesista
Tomi Hänninen

Konkurssiin asetettu Jääkiekko Espoo Oy haki kahdeksan viime päivän ajan tiiviisti ulkopuolista rahoitusta velkojille maksaakseen. Yhtiö ei päässyt sijoittajaryhmän kanssa sopimukseen ja viikko sitten maanantaina asetettu konkurssi jäi voimaan.

- Yhtiö antoi tänään julkisuuteen tiedotteen, että konkurssin peruuntumista edellyttävä rahoitus onnistunut. Olen sivusta seurannut rahoitusproseduuria, joka on ollut heidän vastuullaan. He ovat myös sitä vetäneet. Yhtiö kommentoi tahollaan, miksi neuvottelut eivät tuottaneet tavoiteltua tulosta. Konkurssi jatkuu konkurssilain mukaisessa järjesteksessä, kertoo pesänhoitaja Tommi Kemppi.

Konkurssilain mukaan pesänhoitajan on muutettava velallisen omaisuus rahaksi parhaalla mahdollisella tavalla. Omaisuus myydään joko kokonaisuutena tai osissa parhaiten tarjoavalle.

- Käytännössä konkurssipesän omaisuutta on Jääkiekon SM-liiga Oy:n osake ja oikeus pelata pääsarjatasolla jääkiekkoa, ja tämä on se jolle etsin kolmatta tahoa, joka voisi ne pesästä ostaa.

Bluesin leiristä kerrottiin Yle Urheilulle, että pientä toivoa liigakiekkoilun jatkamiseksi Espoossa on yhä.

- Tätä mahdollisuutta olen nyt alkanut selvittämään. Käyn useaan eri suuntaan neuvotteluita sen selvittämiseksi, voidaanko Espoossa ensi kaudella pelata pääsarjatason jääkiekkoa. Pyrin löytämään jatkajan, joka voisi vielä jatkaa pääsarjatason liigakiekkoilua Espoossa. Toivoa on, mutta on oltava rehellinen. Nyt kun tämä peruuntumishakemus ei tule kysymykseen, niin kyllä riski sille kasvaa, että pääsarjatason jääkiekkoa ei ensi kaudella pelata Espoossa, Kemppi avaa.

Kuinka monen vakavasti otettavan tahon kanssa Kemppi sitten käy neuvotteluita?

- Voidaan sanoa, ettei niitä montaa ole. Suhtaudun niihin ainakin vakavasti, mutta miten todennäköistä, sitä en pysty sanomaan tässä vaiheessa. Sanoisin, että jos Espoossa haluttaisiin pelata pääsarjatason jääkiekkoa ensi kaudella, niin aikaa on joitakin viikkoja.

Jääkiekko Espoo Oy:n kaupattava liiketoiminta muodostuu siis liigaosakkeen ympärille. SM-liiga Oy on kuitenkin sanonut, että sillä on oikeus lunastaa yhtiöltä liigassa pelaamiseen oikeuttava lisenssi ja osake.

- Nämä ovat osakassopimukseen kuuluvia seikkoja, ja se on salainen. Siitä syystä en voi tätä kommentoida. Totean sen, että käyn tällä hetkellä SM-liigan kanssa keskusteluita hyvässä hengessä ja minulla on aktiivinen ja hyvä keskusteluyhteys myös sinne.

Konkurssihakemuksessa Jääkiekko Espoo Oy:n velat Verottajalle ja Keskinäiselle Työeläkevakuutusyhtiö Elolle olivat liki 900 000 euroa. Kempin mukaan todellinen summa on kuitenkin paljon suurempi ja velkojia on kymmeniä. Konkurssipesän omaisuuden myynnistä saaduilla varoilla maksetaan juuri näille velkojille.

- Pesäluettelon pitää valmistua kahden kuukauden kuluessa. Sinällään tieto velkojen määrästä ei ole julkinen, mutta tässä puhutaan kuitenkin yli miljoonasta eurosta. Velkojia on useita kymmeniä.

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat