1. yle.fi
  2. Urheilu
  3. urheilu

Jussi Salonoja ostamassa Bluesia - kaupat tulee jos hinnasta päästään sopimukseen

Miljonääri Jussi Salonoja neuvottelee konkurssipesän liiketoiminnan ostosta. Salonojan tavoitteena on se, että Espoossa pelataan liigajääkiekkoa jo ensi kaudella.

Kuva: Kati Rantala / Yle

Miljonääri Jussi Salonoja aikoo ostaa Jääkiekko Espoo Oy:n liiketoiminnan yhtiön konkurssipesästä. Salonoja on valmis ostamaan liiketoiminnan jos sen hinta alittaa 1,8 miljoonaa euroa. Tämä on SM-liiga Oy:n liigaosakkeen viimeisin myyntihinta KooKoolle ja Sportille.

- Neuvotteluita käydään ja on jo pitkään käyty. Nyt vain neuvotteluiden osapuoli muuttui. En tiedä helpottuiko neuvottelut vai vaikeutuiko ne. Tärkeintä on se, että löydetään yhteinen taso, jossa ostaja ja velkojat on tyytyväisiä ja mihin molemmat tyytyy. Summa on varmaan koko ajan ollut sama, mutta nyt nähdään helpottuiko tämä, Salonoja kertoo.

Salonoja neuvottelee siis Jääkiekko Espoo Oy:n liiketoiminnan ostosta, johon kuuluu keskeisenä osana liigaosake. Miehen tavoitteena on, että pääsarjakiekkoa pelattaisiin Espoossa jo ensi kaudella.

- Tässä vaiheessa kun puhutaan veloista, niin yritetään päästä järkevällä summalla eteenpäin. Se ei varmasti ole yli liigaosakkeen arvon. Nyt tämä on vain hinnasta kiinni, toivottavasti saadaan yhteisymmärrys velkojien ja meidän välille. Silloin uskon, että tästä tulee mahdollisesti hyvä paketti.

SM-liiga Oy:n hallituksen puheenjohtaja Vesa Puttonen on sanonut, että Liiga Oy:llä on oikeus lunastaa yhtiöltä liigassa pelaamiseen oikeuttava lisenssi ja osake. Liigaosake on kuitenkin konkurssipesän liiketoiminnan keskeisintä omaisuutta ja toiminnan ydin. Konkurssilain mukaan yhtiön omaisuus myydään eniten tarjoavalle ja käypä hinta määrittyy neuvotteluiden kautta.

- Kyllä tässä yhteistyössä Liiga Oy:n kanssa tehdään tätä asiaa. Liiga Oy:n vaatimuksena on, että velat maksetaan, eli pesä saadaan tyhjäksi. Silloinhan he eivät varmasti lunasta liigalisenssiä tai osaketta pois. Kaikilla on halu, että pääsarjakiekkoilu jatkuu Espoossa, uskoo Salonoja.

Aikataulu tulee olemaan tiukka, sillä liigan ensi kauden suunnittelu on jo pitkällä.

- Toivottavasti huhtikuun puoleenväliin olisi jotain selvää, niin voitaisiin valmistautua ensi kauteen kohtuullisesti.

Mikäli siis neuvotteluissa päästään alle 1,8 miljoonaan euron kauppahintaan, ostaa Jussi Salonoja Jääkiekko Espoo Oy:n liiketoiminnan ja liigajääkiekko jatkuu Espoossa.

- Uskon kyllä, että tulevaisuus saadaan kestäväksi, kun otetaan oppia menneisyydestä, kertoo yhä pöytälaatikossaan Carneval Sports Oy:tä pitävä Salonoja.

- Kyllä me halutaan kilpailukykyinen joukkue. Aiemmin ei ehkä ole uskottu, että omia junioreita voisi hyödyntää näin hyvin kuin mitä he ovat näyttäneet. Sitä aiotaan jatkaa ja rakentaa heidän avuilla joukkuetta. Onhan tässä työtä, mutta kyllä se jääkiekko on niin lähellä sydäntä, Salonoja päättää.