Suora

  • Suunnistuksen EM
  • Urheiluruutu

Nirkko selätti tuulenkääntymät ja nousi kärkikahinoihin olympiakarsinnoissa

Tapio Nirkko ja Tuula Tenkanen jatkavat kärjen tuntumassa Espanjan Palma de Mallorcan olympialuokkien regatassa.

urheilu
Purjehtija Tapio Nirkko.
Tapio Nirkko.Vesa Koivunen/SPV

Espanjan Palma de Mallorcan olympialuokkien regatta jatkui suomalaisittain aurinkoisissa merkeissä. Tuula Tenkanen kiri Laser radialissa kolmanneksi, Tapio Nirkko nousi Finnjollissa neljänneksi, Tuuli Petäjä-Sirén tervehtyi vauhdikkaaseen kilpailukuntoon ja Monika Mikkola ehti Laser radialissa lähtövoittoon. 49er FX:n maapaikkakarsinnassa Noora Ruskola ja Camilla Cedercreutz kohensivat asemiaan nousemalla kymmenenneksi.

Tenkanen oli päiväänsä pääosin tyytyväinen.

- Starttini eivät olleet hyviä, joten siinä petyin itseeni. Huomisen tavoitteena on siis ottaa hyvät lähdöt, Tenkanen kommentoi.

Finnjollien rata-alueella oli isoja tuulenkääntymiä, jotka aiheuttivat Nirkolle päänvaivaa.

- Minulla oli ensimmäisessä lähdössä ihan hyvät asetelmat, mutta tuuli kääntyi ja se kostautui pahasti. Tuloksena oli pommisija (30.). Toisessa lähdössä uskalsin lähteä heti vasempaan laitaan asti. Se näytti olevan tänään homman nimi, ja olin kärjessä lähdöstä maaliin, toiseksi sijoittunut ja neljänneksi noussut Nirkko sanoi.

Petäjä-Sirén purjelautaili vatsataudin jälkeen sijat viisi ja kolme, joiden ansiosta spurttasi 26:nneksi ja kultafinaaliin.

- Oloni ei ollut ihan vahvin, joten keskityin pitämään homman simppelinä: starttasin väljästä paikasta linjaa, en tehnyt turhia vastatuulikäännöksiä ja säästin voimani erikoistilanteisiin. Tänään se toimi, Petäjä-Sirén hymyili.

Kaarle Tapper purjehti Laser standardissa mainiosti kuudenneksi ja toiseksi nousten kokonaistuloksissa 19:nneksi.

- Otin kaksi superhyvää starttia ja etenkin myötätuulivauhtini oli hyvä, Tapper myhäili.

Myös kaikki muut suomalaiset pääsivät kultafinaaleihin. 470-luokan Joonas ja Niklas Lindgren ovat 15:ntenä, 49er FX -venekunta Sinem Kurtbay ja Silja Kanerva sijalla 22 ja 470-naisissa maapaikkaa tavoittelevat Niki Blässar ja Mikaela Wulff 23:ntena. Mikkola kiri lähtövoittonsa ansiosta Laser radialissa 34:nneksi.

- Niki ja Mikaela ovat edelleen hyvissa asemissa Rion maapaikkakarsintaa ajatellen, maajoukkueen päävalmentaja Jocke Wilenius muistutti.

Lähteet: Purjehdus ja Veneily ry:n tiedote

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat