Suora

  • Elävä arkisto esittää
  • Urheiluruutu
  • Urheiluruutu

Ruskola ja Cedercreutz tarranneet Rion maapaikkaan - Tenkanen yhä kolmantena

Suomalaispurjehtijat jatkavat pontevia esityksiään olympialuokkien regatassa Palma de Mallorcalla Espanjassa.

urheilu
Noora Ruskola-Camilla Cedercreutz
Noora Ruskola ja Camilla Cedercreutz (arkistokuva)Iina Airio/SPV

Tuula Tenkanen on kolmen kilpailupäivän jälkeen Laser radialissa kolmantena ja vain neljän pisteen päässä kilpailua johtavasta Tanskan Anne-Marie Rindomista.

- Tänään oli hankala päivä. Ensimmäisessä lähdössä otin hyvän startin, ja pääsin purjehtimaan oman purjehduksen. Toisessa lähtöni oli huono ja tulos sen mukainen, Tenkanen kommentoi toista ja 19:ttä sijaansa.

Tapio Nirkko seilasi Finnjollallaan sijat kolme ja seitsemän, joilla on kuuden lähdön jälkeen neljäntenä. Tuuli Petäjä-Sirénin keskiviikon kaksi neljättä sijaa nostivat RS:X-lautailijan 15:nneksi.

- Tuuli on päässyt vatsatautinsa jälkeen hyvin kisaan mukaan. Tuula ja Tapio purjehtivat odotetusti eli erittäin hyvin, ja myös Laser radialin Monika Mikkola näytti kolmannella sijallaan jälleen osaamistaan. Laser standardin Kaarle Tapper on kultafinaalissa hyvin mukana, päävalmentaja Joakim Wilenius summaa.

Maapaikkakarsijoista 49er FX -venekunta Noora Ruskola-Camilla Cedercreutz on tarrannut kymmenennellä sijallaan Euroopan kiintiön viimeiseen Rio-paikkaan. Lähin uhkaaja eli Itävalta on 13 pisteen päässä ja sijalla 15.

Toinen suomalaisvenekunta Sinem Kurtbay-Silja Kanerva on 21:s. Kaksikko väläytti vauhtiaan keskiviikon viimeisen lähdön neljännellä sijallaan.

- Jos Noora ja Milla jatkavat samaan malliin ja Sinem ja Silja nousevat, on Suomi maapaikan suhteen vahvoilla. Myös naisten 470-luokassa kaikki on mahdollista Rion suhteen. Sijalla 22 olevilla Niki Blässarilla ja Mikaela Wulffilla on 26 pistettä kiinniotettavaa, mutta Israel ei ole päässyt tavoittamattomiin, Wilenius kertoo olympiakarsijoista.

Miesten 470-luokan Joonas ja Niklas Lindgren ovat sijalla 18.

Kultafinaaleissa kilpaillaan vielä torstaina ja perjantaina. Olympialuokkien regatta päättyy lauantaina 2. huhtikuuta 10 parhaan mitalilähtöihin.

Lähteet: Purjehdus ja Veneily ry:n tiedote

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat