Suora

  • Urheiluruutu
  • Urheiluruutu

Kommentti: Tappara-leiri aloitti mediapelin ja psyykkauksen

Tappara-valmentaja Jussi Tapolan kommentit koskien Kärppä-valmentaja Lauri Marjamäkeä olivat ennakolta harkitut, kirjoittaa Yle Urheilun Timo Uusitalo.

urheilu
Jussi Tapola kuvassa
Tomi Hänninen

Keskiviikkona osalla Kärppien ja Tapparan kannattajista menivät leivät vääriin kurkkuihin, kun Tapparan päävalmentaja Jussi Tapola aloitti psyykkauksen ja henkisen sodankäynnin hyvissä ajoin ennen perjantaina alkavia ensimmäisiä välieriä.

On hyvin poikkeuksellista, että tulevaa Leijonien päävalmentajaa arvostellaan tai arvostetaan kahden eri liigavalmentajan toimesta samoissa kevään pudotuspeleissä.

Siinä missä TPS valitti karvaan tappio-ottelun jälkeen siitä, että Lauri Marjamäki pitää "seurustelukerhoa" tuomarien kanssa ja pyörittää eräitä median edustajia hyppysissään, niin Tappara-luotsi päättikin lähestyä päivän polttavaa asiaa kehujen ja myös median - tässä tapauksessa Ylen kautta - mutta nyt ilman itkuvirsiä.

_"Marjamäen Late on siinä mielessä valtakunnan paras, että osaa ja tarvittaessa pystyy kyllä varmasti vaikuttamaan tuomarilinjauksiin, joita tehdään. Sieltä löytyy sitäkin osaamista ihan valtakunnan huipulta" _

Läheskään aina "kohu-uutiset" eivät synny vahingossa. Tässäkin tapauksessa Jussi Tapola halusi itse tuoda, täysin vapaaehtoisesti kahden vuoden katkerat tuomaritapahtumat julki, kun Ylen toimittaja kysyi häneltä, että "mitä odotuksia Tapparalla on tulevaan Kärpät- sarjaan?"

Toisinaan valmentajat haluavat tarkoituksella ohjata keskustelua myös ei-urheilullisiin seikkohin, mikäli oma joukkue hyötyy siitä. Henkinen sodankäynti kuuluu kevään jääkiekkokarkeloihin kuin nenä päähän.

Tapolaa ei kiinnostanut vatvoa tällä kertaa erikoistilanne- tai maalivahtipelaamista, vaan ilmaisi huolenaiheensa tuomarilinjasta ja halusi nimenomaan muistuttaa kahden vuoden takaisesta Kärpät-sarjassa, jossa oululaisseura pystyi - Tappara-perheen näkemyksen mukaan - vaikuttamaan tuomarilinjaan Tapparan johtaessa finaalisarjaa voitoin 3-1.

Lauri Marjamäki kuittasi Kalevalle (siirryt toiseen palveluun) Tapolan psyykkauspuheet hömpän hömppänä.

Suuri yleisö voisi joskus pohtia sitäkin vaihtoehtoa, että toisinaan valmentajat haluavat tarkoituksella ohjata keskustelua myös ei-urheilullisiin seikkohin, mikäli oma joukkue hyötyy siitä edes jollain lailla. Henkinen sodankäynti kuuluu kevään jääkiekkokarkeloihin kuin nenä päähän.

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat