Suora

  • Suunnistuksen EM

Tenkanen ja Nirkko kärkitaistelussa - Rion maapaikka edelleen suomalaisten hallussa

Noora Ruskola ja Camilla Cedercreutz ovat edelleen kiinni Rion olympialaisten maapaikassa 49er FX -luokassa.

urheilu
Noora Ruskola ja Camilla Cedercreutz.
Noora Ruskola ja Camilla Cedercreutz.Vesa Koivunen/SPV

Noora Ruskola ja Camilla Cedercreutz jatkoivat vahvoja purjehduksiaan Espanjan Palma de Mallorcan olympiakarsinnassa. 49er FX -venekunta on neljän päivän jälkeen yhdeksäntenä ja johtaa Rio-maapaikasta niin ikään taistelevaa Itävaltaa 26 pisteellä.

Ero voisi olla vauhdikkaiden suomalaisten eduksi vielä suurempi, mikäli he olisivat välttyneet päivän kolmannen lähdön peräsinrikolta. Ruskola ja Cedercreutz saivat valmentajiensa avustuksella veneen korjattua ja ehtivät mukaan neljänteen lähtöön.

- Toki peräsinrikko harmitti, mutta välineiden hajoaminen kuuluu tällaisessa kelissä vähän 49er-luokan luonteeseen. Muuten päivämme oli hyvä. Jos jatkamme huomenna samaan malliin, niin emmeköhän yllä 10 parhaan mitalilähtöön, kippari Ruskola sanoo.

Sinem Kurtbay ja Silja Kanerva kohensivat asemiaan 18:nneksi. Polvivammasta kärsivä Kurtbay parani ennen regattaa riittävään purjehduskuntoon, mutta polvi on kipuillut erityisesti torstain kaltaisessa aallokkoisessa ja kovatuulisessa kelissä.

- On selvä, että polvi on vaikuttanut Sinemin ja Siljan purjehduksiin tällä viikolla. Maapaikan suhteen tilanne on 49er FX:ssä kuitenkin hyvä, päävalmentaja Joakim Wilenius muistuttaa.

Naisten 470-luokassa Niki Blässar ja Mikaela Wulff ovat sijalla 19.

Tenkanen ja Nirkko kärkikamppailussa

Olympialuokkien regatta tarjoaa kovatasoisen kilpailun myös jo Rio-paikkansa varmistaneille suomalaisille. Tuula Tenkanen kipusi Laser radialin kokonaiskilpailussa toiseksi sijoituttuaan torstaina kahdeksanneksi ja neljänneksi. Regattaa johtavaan Tanskan Anne-Marie Rindomiin on vain neljän pisteen matka.

- Olen tyytyväinen tasaiseen päivääni. Vauhtini oli pääosin hyvää. Huomenna pitää mennä täysillä, Tenkanen sanoo.

Tapio Nirkko kiilasi päivän toisen lähdön myötä Finnjollien kokonaiskilpailussa kolmanneksi. Hän sijoittui lähdössä kahdeksanneksi, ja kun Alankomaiden Pieterjan Postma otti varaslähdön, nousi Nirkko sijan verran ylöspäin. Iso-Britannian Giles Scott ja Uuden-Seelannin Josh Junior ovat 24 pisteellään tasatilanteessa kärjessä. Nirkolla on kasassa 48 pistettä.

Joonas ja Niklas Lindgren ovat miesten 470-luokassa sijalla 19, Kaarle Tapper purjehtii Laser standardissa 27:ntenä ja Monika Mikkola Laser radialissa 27:ntenä.

Regatta jatkuu perjantaina kahdella viimeisellä kultafinaalilähdöllä. Lauantaina 2. huhtikuuta purjehditaan 10 parhaan mitalilähdöt.

Lähteet: Purjehdusliiton tiedote

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat