TPS:n talouskurimus saattaa avata portin Hongalle - ensimmäisenä jonossa Ykköseen

Espoolaiset ovat hurjan viime kauden jälkeen ensimmäisenä nousemassa Ykköseen, jos seura on valmis pelaamaan sarjaporrasta korkeammalla.

Kuva: Tomi Hänninen

Espoolainen Honka saattaa sittenkin nousta jalkapallon Ykköseen pelattuaan vain kauden kolmanneksi korkeimmalla sarjatasolla eli Kakkosessa. Mahdollisuus on toistaiseksi teoreettinen, mutta seuralta saatetaan kysellä innosta lähteä sarjaporrasta korkeammalle piakkoin.

Torstaina Turun Sanomat uutisoi, että TPS on saanut budjetistaan vain noin puolet kasaan ja saattaa joutua vetäytymään Ykkösestä. Jos seura ei pysty pelaamaan ensi kaudella, että Palloliitossa käynnistyvät tunnustelut sarjan täydentämiseksi.

Päätöksen täydentämisestä tekee liittohallitus, mutta nousukarsinnoissa rannalle jääneiltä Hongalta ja Klubi 04:ltä tiedustellaan hyvissä ajoin, ovatko seurat valmiita pelaamaan Ykkösessä.

- Kun Ykkösen lisenssejä on käsitelty, myös heiltä on pyydetty tietoja. Voisin kuvitella, että jos oltaisiin heihin yhteydessä, kysytään ensinnäkin kiinnostusta ja jos sitä on, pyydetään täydentämään lisenssitietoja siltä osin kuin ne ovat jääneet vajaaksi, sanoo Palloliiton kilpailupäällikkö Peter Lundström.

Jonossa ensimmäisenä on viime kauden suoritusten perusteella Honka. Joukkue hävisi koko kaudella vain yhden ottelun, nousukarsinnoissa KPV:lle. Toinen nousija oli GrIFK.

Lundström painottaa, että ei tiedä TPS:n tilanteesta mediatietoja enempää.

- Ansiokas ja vanha, hieno seura ilmaisee tällaisen hätähuuden ja nyt sitten mietimme, mitä jos se (vetäytyminen) todella toteutuu, Lundström sanoo.

- Valitettavasti se menee niin, että mitä pidempään tässä joudutaan odottamaan, niin mahdollisuus täydentää vaikeutuu. Teoreettisesti täydentämisen mahdollisuus on aina olemassa.