Hyppää sisältöön

Ruskola ja Cedercreutz purjehtivat lähtövoittoon – Suomelle olympiapaikka!

Venekunta Noora Ruskola-Camilla Cedercreutz varmisti Suomelle maapaikan Rion olympialaisten 49er FX-luokkaan Palma de Mallorcalla ottamalla voiton 14:nnestä lähdöstä.

Noora Ruskola ja Camilla Cedercreutz (arkistokuva) Kuva: Iina Airio/SPV

49er FX-venekunta Noora Ruskola-Camilla Cedercreutz voitti 14:nnen lähdön olympialuokkien regatassa Palma de Mallorcalla Espanjassa. Näin he varmistivat Suomelle maapaikan Rion olympialaisiin.

- Nyt on tosi helpottunut olo. Vedimme kolme karsintakilpailua, ja vihdoin saimme sen maapaikan, Cedercreutz sanoi Purjehdusliiton tiedotteessa.

Kaksikko purjehti perjantaina kokonaisuudessaan sijat 15, 1 ja 16, joiden ansiosta Ruskola ja Cedercreutz ylsivät kymmenenneltä sijalta lauantain mitalilähtöön.

- Otimme päivällä lähtövoiton, ja sen jälkeen oli tosi hyvä fiilis. Viimeinen lähtö ei mennyt ihan suunnitelmien mukaan, mutta oli ihan okei, kippari Ruskola kommentoi sateisessa säässä.

Toinen suomalaisvenekunta Sinem Kurtbay-Silja Kanerva taisteli regatan nousujohteisesti läpi, vaikka Kurtbayn polvivamma hidasti liikkumista ja tuntui etenkin kovassa kelissä. Kaksikko nousi lopulta sijalle 17 ja vain pisteen päähän maapaikkaa niin ikään tavoitelleesta Itävallasta.

- Noora ja Milla toimivat paineen alla todella hyvin. Suuret kiitokset myös Sinemille ja Siljalle loistavasta tsemppauksesta, päävalmentaja Joakim Wilenius kiitti.

Suomen sisäinen karsinta olympiapaikasta käydään parin viikon päästä Barcelonan EM-kisoissa.

- Sekä Olympiakomitea että me panostimme tähän regattaan nimenomaan maapaikkakarsintana. Tämä ei ollut olympiaedustajakarsinta. Tiimimme ovat hyvin tasaisia, joten mietimme yhdessä Huippu-urheiluyksikön kanssa, miten Rioon lähtevä venekunta valitaan, Wilenius kertoi.

Päivitetty 1.4. klo 20.55: lisätty kommentit.