Suora

  • Elävä arkisto esittää
  • Huuhkajia ja panelistijuoruja

Jylhä ollut parisprintin voiton tae – "Ajattelin, etten aloita häviämistä tänään"

Kun SM-kisoissa hiihdetään parisprinttiä, ja etenkin vapaalla hiihtotavalla, kannattaa olla Martti Jylhä joukkueessa. Jylhä on ollut joukkueelleen todellinen onnenamuletti, sillä hän on voittanut viimeisestä kymmenestä jaetusta parisprintin SM-kullasta kuusi.

urheilu
Martti Jylhä
Martti JylhäAnu Karttunen / Yle

Martti Jylhä on saanut juhlia parisprintin Suomen mestaruutta Sami Jauhojärven kanssa kuusi kertaa ja kerran parivaljakko on sijoittunut hopealle. Tänä vuonna Taivalkoskella Jylhä hiihti Vuokatti Ski Team Kainuun ykkösjoukkueessa Iivo Niskasen kanssa, mutta tulos oli jälleen tuttu: Suomen mestaruus.

- Ajattelin, että en aloita tänäänkään sitä häviämistä. Tämä on ollut minulle hyvä matka ja tietyllä tavalla hauskaa, että tässä on tällainen putki päällä. Paljon on siitä kiittäminen sitä kaveria, jonka kanssa hiihtää, Jylhä kiitteli Yle Urheilun haastattelussa ja nyökkäsi Niskasta päin.

- Ensin Mustin (Jauhojärvi) kanssa ja nyt Iivon kanssa ei ole kovin huonoista asetelmista päässyt ankkuriosuudelle pätkälle. Olen aina päässyt sille viimeiselle pätkälle sellaisista paikoista, jossa voitto on ollut otettavissa.

Finaali eteni suunnitelmien mukaan

Niskasen mukaan helppo rata aiheutti vaikeuksia, sillä se kasasi hiihtäjät yhteen laskuissa.

- Finaalissa hiihdeltiin jo ihan hyvää vauhtia koko ajan, mutta kukaan ei tehnyt kuitenkaan hirveitä iskuja. Se tahtoo olla, että iso porukka ajaa sellaiset yleensä kiinni, Niskanen pohti.

Jylhä totesi, että kaksikolla oli vain yksi suunnitelma tämän päivän kisaan – ja siinä suunnitelmassa he voittavat.

- Tämä meni aika lailla juuri niin kuin olimme suunnitelleetkin. Ainoa asia, joka olisi voinut olla eri lailla, oli toisella osuudella. Minulla oli aika vaikeat asetelmat siinä, sillä ensimmäisessä nousussa olin väärässä letkassa ja pääsin lähtemään vasta kahdeksantena. En pystynyt tuomaan joukkuetta vaihtoon niin hyvällä sijalla kuin oli tarkoitus, Jylhä totesi ja virnisti:

- Toisaalta kun latu oli tällainen, pystyin toteuttamaan sen taktiikan, minkä tarvitsimme viimeiselle osuudelle: eli aloin hyllyn päällä myrkyttää.

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat