1. yle.fi
  2. Urheilu
  3. urheilu

RNK Flyers venytti ringeten mestaruustaistoa

RNK Flyers siirsi ringeten Suomen mestaruustaiston kotiyleisönsä eteen. Mestaruus oli lauantaina katkolla Nokialla NoU:lle.

RNK Flyers venytti ringeten Suomen mestaruuden ratkaisun viidenteen peliin NoU:ta vastaan. Kuva: Suomen Kaukalopallo- ja Ringetteliitto

Nokialaisella NoU:lla oli lauantaina mahdollisuus ottaa toinen perättäinen ringeten Suomen mestaruus kotijäällään, kun se johti finaalisarjaa 2-1. RNK Flyers oli kuitenkin toista mieltä.

Pakkovoiton edessä ollut RNK painoi ottelun ensimmäiset minuutit, mutta kotijoukkue pääsi aloittamaan maalinteon, kun Nea Tervala ohitti ylivoimalla Maria Perkkolan RNK:n maalilla. Molemmat joukkueet pelasivat tarkkaa puolustuspeliä ja Tervalan osuma jäi erän ainokaiseksi.

Toisessa erässä RNK sai vaihteen päälle. Joukkueen konkaripelaaja ja Suomen kaikkien aikojen menestyneimpiin pelaajiin kuuluva Petra Ojaranta otti johtajan roolin juuri oikeaan aikaan. Jo vuonna 1994 Suomen maajoukkueen mukana maailmanmestaruuden voittanut Ojaranta käänsi kahdella maalillaan pelin vierailijalle toisessa erässä ja tehtaili ottelun kolmannen osumansa heti kolmannen erän alkuun.

NoU haki viimeiseen asti kavennusosumaa, mutta Perkkola piti maalinsa puhtaana. Sen sijaan ringeten SM-finaalit jääkiekon MM-kisojen sijaan valinnut ja ensimmäisissä erissä tolppia kolistellut Susanna Tapani onnistui ohittamaan Camilla Kortesniemen kaksi kertaa ja viimeisteli raisiolaisten voittolukemiksi 5-1. Tapani kirjautti itselleen ottelussa tehot 2+2.

Suomen mestaruus ratkeaa sunnuntaina Raisiossa. NoU:n tavoin RNK on voittanut seurahistoriassaan vain yhden mestaruuden (vuonna 2011).