Suora

  • Urheiluruutu
  • EIF sydämessä - Peter Haglund ystävyydestä, kritiikistä ja hukatusta perhe-elämästä
  • Urheiluruutu

Tuula Tenkanen purjehti komean voiton – ”En ole ennen voittanut näin kovatasoista kisaa”

Tuula Tenkanen sai paljon itseluottamusta voittamalla Palma de Mallorcan olympialuokkien regatan. Laser radialin taso regatassa oli kova.

urheilu
Tuula Tenkanen
Tuula Tenkanen. Iina Airio/SPV

Suomalaispurjehtijoilla riitti lauantaina aihetta iloon Espanjan Palma de Mallorcan olympialuokkien regatassa, kun Tuula Tenkanen voitti Laser radialissa ja Tapio Nirkko sijoittui Finnjollissa kolmanneksi. 49er FX -luokassa olympiamaapaikan Suomelle varmistaneet Noora Ruskola ja Camilla Cedercreutz nousivat lopputuloksissa yhdeksänneksi.

- Tämä päivä oli minulle vähän vaikea, mutta kokonaisuuteen olen tyytyväinen, kahdeksanneksi mitalilähdössä sijoittunut Tenkanen sanoi tiedotteessa.

Laser radialin taso regatassa oli kova. Huippujen joukosta puuttui vain Alankomaiden Marit Bouwmeester. Voitto antoi Rioon jo valitulle ja EM-pronssia kuukausi sitten juhlineelle Tenkaselle rutkasti itseluottamusta.

- Olen ollut monta kertaa sijoilla kahdesta kuuteen, mutta en ole ennen voittanut näin kovatasoista kisaa. Tämä on kivaa, Tenkanen iloitsi.

Nirkko sijoittui mitalilähdössä yhdeksänneksi, mutta onnistui silti pysymään kärkikolmikossa tasaisen alkuviikkonsa ansiosta. Toiseksi sijoittui Britannian Giles Scott ja kilpailun voiton varmisti jo ennen mitalilähtöä Uuden-Seelannin Josh Junior.

Finnjollissa paikalla oli luokan ehdoton kerma, joten sijoitus lupaa hyvää olympialaisia ajatellen.

- Tuntui, etten tehnyt mitään ihmeellistä viikon aikana ja jäi vähän irtopisteitäkin kerättäväksi. Hyvä, että tällainen keskiarvo riittää palkintokorokkeelle, Nirkko naureskeli.

Ruskola ja Cedercreutz ovat tyytyväisiä yhdeksänteen sijaan.

- Hienoa, että onnistuimme vielä mitalilähdössä parantamaan sijoitustamme. Olemme iloisia myös siitä, ettei meille tullut yhtään floppipäivää. Onnistuimme purjehtimaan melko tasaisesti koko viikon, Ruskola ja Cedercreutz sanoivat.

Suomella on Riossa maapaikat kuudessa veneluokassa. Olympiakoneeseen on jo valittu Laser radialissa Tuula Tenkanen, Finnjollassa Tapio Nirkko, RS:X:ssä Tuuli Petäjä-Sirén ja 470-miehissä Joonas ja Niklas Lindgren. Laser standardin maapaikan Suomelle purjehti Kaarle Tapper. Suomalaista 49er FX -osaamista Riossa edustaa joko Ruskola-Cedercreutz tai Sinem Kurtbay-Silja Kanerva.

- Tiimimme ovat hyvin tasaisia, joten mietimme yhdessä huippu-urheiluyksikön kanssa, miten Rioon lähtevä venekunta valitaan, maajoukkueen päävalmentaja Joakim Wilenius kertoi.

Lähteet: Suomen Purjehdus ja Veneily ry:n tiedote

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat