Suora

 • Freestylen MC: Thaiwoo, kumpareet
 • Hiihdon Ski Classics, La Venosta
 • Jääkiekon EHT-turnaus, Suomi - Ruotsi
 • Alppihiihdon MC: Val d'Isère, miesten pujottelun 1. lasku
 • Urheilustudio 14.12.
 • Ampumahiihdon MC, naisten viesti, Hochfilzen
 • Ampumahiihdon MC, naisten viesti, Hochfilzen

Heikkinen ylivoimaiseen mestaruuteen liki minuutin erolla – ”Matti näytti, kuka käskee”

Matti Heikkiselle ei löytynyt vastusta Taivalkosken SM-hiihtojen 15 kilometrin vapaan hiihtotavan takaa-ajokisassa. Heikkinen totesikin, ettei osannut jarrutella, vaikka ero takaa tuleviin oli jo selvä.

urheilu
Matti Heikkinen
Anu Karttunen / Yle

Vantaan Hiihtoseuran Matti Heikkinen otti jo kauden kolmannen Suomen mestaruutensa, kun hän voitti 15 kilometrin vapaan hiihtotavan takaa-ajokilpailun. Heikkinen pääsi ladulle 7 sekunnin johtoasemasta, mutta hän kasvatti eroa nopeaan tahtiin. Heikkinen ylitti maaliviivan ylivoimaisena ykkösenä, 55,1 sekuntia ennen hopeamitalistia.

- Vaikka nämä sellaisia kevätkisoja ovatkin, niin kyllähän tänään oli aika kova panos hiihtää Iivon (Niskanen) kanssa. Aistin jo tuossa alkuverryttelyssä, kun yhdessä hiihdimme, etä vaikka aika hyviä kavereita olemme ja tunnemme toisemme, niin siinä tietty latinki oli, Heikkinen kertoi Yle Urheilun haastattelussa.

- Peli oli selvä alussa: minä yritän karkuun, pystyykö Iivo vastaamaan – se on se kysymysmerkki siinä. Sekunteja alkoi tulla pikkuhiljaa heti alusta asti. Jatkoin sitä myllytystä ja peli alkoi ratketa. En jarrutellut. Monesti pitäisi muistaa nauttia, kun isoja eroja tulee, mutta se ei sovi luonteeseeni.

Vuokatti Ski Team Kainuun Niskanen starttasi kisaan toisena ja piti asemansa alusta loppuun asti.

- Matti näytti, kuka käskee siinä alussa. Minun ei tarvinnut kuin varmistella ja aurailla ihan kerttuna alamäet, että pysyin pystyssä, Iivo Niskanen sanoi ja viittasi isosiskonsa tapaan laskea alamäkiä.

Sen sijaan pronssimitalista käytiin kovempi taistelu Imatran Urheilijoiden Lari Lehtosen ja Kuhmo-Skin Juho Mikkosen välillä. Parivaljakko hiihti yhdessä viimeiseen kilometriin asti, kunnes liukkaammilla suksilla liikkeellä ollut Mikkonen pudotti Lehtosen kannoiltaan ja nappasi jo viikonlopun toisen pronssinsa.

TAIVALKOSKEN SM
TAKAA-AJO, 15 KM (V)

 1. Matti Heikkinen 36.24,7
 2. Iivo Niskanen + 55,1
 3. Juho Mikkonen +1.49,1
 4. Lari Lehtonen +2.00,6
 5. Ristomatti Hakola +2.12,3
 6. Kusti Kittilä +2.15,4
 7. Ville Nousiainen +2.16,8
 8. Joni Mäki +2.28,4
 9. Martti Jylhä +2.37,1
 10. Sami Jauhojärvi +2.50,0

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat