1. yle.fi
  2. Urheilu
  3. urheilu

Pohjola nokialaisten tehonainen – NoU:lle jälleen mestaruus!

Nokian Urheilijat voitti ringeten finaalisarjan kaksi ensimmäistä osaottelua, mutta Raision RNK Flyers venytti ratkaisun kotikentälleen ja viidenteen otteluun. RNK ei kuitenkaan päässyt juhlimaan Suomen mestaruutta kotiyleisönsä edessä, sillä NoU voitti ottelun niukasti 6-5 ja vei kultamitalit.

Ringeten Suomen mestarit 2016 Nokian Urheilijat Kuva: Jouni Valkeeniemi

NoU sai ratkaisevaan finaaliin unelma-alun, kun Anne Pohjola pääsi sivaltamaan avausosuman jo 9 sekunnin pelin jälkeen. RNK ei tästä kuitenkaan panikoinut, sillä Fanny Impilä nosti raisiolaiset tasoihin.

Raisiolaisten hyvä vire ei kuitenkaan pitänyt ja NoU pelasi kaikki tilanteet loppuun asti. Vierailijoiden tehopelaajat Pohjola, Marjukka Virta ja Miranda Uusi-Kämppä pystyivät viemään NoU:n jo 4-1-johtoon näyttävillä osumillaan ja peli näytti jo ratkenneen.

RNK nousi vielä taistelemaan ja takoi kuudessa minuutissa pelin tasoihin. Jääkiekon MM-kisat väliin jättänyt Susanna Tapani oli kotijoukkueen pelin sielu ja vei RNK:n viimeisen kerran johtoon ajassa 43.05, mutta tämä ei riittänyt voittoon: Pohjola täräytti ensin ajassa 45.56 renkaan maalin ja iski lopullisen ratkaisun, 6-5-maalin ajassa 55.18 näyttävällä yläkulmavedolla.

Raisiolla oli vielä mahdollisuus tasoittaa peli ensin siirretyn rangaistuksen aikana ja viimeisen puolen minuutin ylivoiman aikana, mutta nokialaisten puolustus maalivahti Camilla Kortesniemen johdolla kesti. Mestaruus oli NoU:lle seurahistorian toinen, joukkue juhli SM-kultaa myös viime vuonna.

Raisiolaisten peli nojasi hyvin pitkälti Susanna Tapanin peliin ja maajoukkueenkin maaliahne hyökkääjä teki ottelussa tehot 3+1. Nokialaisten tehokaksikkona taasen toimi tuttu kaksikko Anne Pohjola (4+2) – Marjukka Virta (1+3), joka oli ennen ottelua vaikean päätöksen edessä. Molemmat pelaavat myös LL-89-joukkueessa jääkiekon Mestistä ja joukkue pelasi sunnuntaina Lapinlahdella sarjan Final Four -turnauksessa. Pohjola ja Virta päätyivät kuitenkin pelaamaan ringeten mestaruudesta ja saivat tästä kirkkaimman palkinnon.

- Tuntuu ihan sairaan siistiltä. Ei sitä vielä oikein usko, mitä on tapahtunut, Nokian Anne Pohjola iloitsi Yle Urheilun haastattelussa. 

- Usko meinasi loppua, kun Raisio nousi 4-4:ään. Aikalisällä saimme kerättyä itsemme. Luulen, että meillä oli kovempi usko itseemme. Vedimme pidemmän korren, koska meillä on helkkarin hyvä joukkuehenki ja vahva luotto omaan tekemiseen, Pohjola summasi.