Asialle vahvistus: Suomi hakemassa jalkapallon EM-kisoja

Pohjoismaiden jalkapalloliitot kertoivat sunnuntaina, että ne aikovat hakea yhdessä vuosien 2024 ja 2028 EM-kisaisännyyksiä.

urheilu
Huuhkajat juhlii
Suomen maajoukkue juhlii maalia (arkistokuva).Tomi Hänninen

Pohjoismaiden jalkapalloliittojen puheenjohtajat päättivät sunnuntaina, että maat hakevat yhdessä jalkapallon EM-kisojen isännyyttä vuosina 2024 ja 2028.

Otteluita pelattaisiin Suomessa, Ruotsissa, Norjassa ja Tanskassa, mutta turnaus sisältäisi tapahtumia myös Islannissa ja Färsaarilla. Asiasta kertoivat sunnuntaina sekä Reuters että Tanskan ja Suomen palloliittojen tiedotteet.

- Pohjoismaat jakavat monessa suhteessa samat arvot ja yhdessä haluamme kiinnittää huomion vapaaehtoistyöhön ja yhteiseen hyvinvointiin EM-lopputurnauksen yhteisisännyydessä. Haluamme järjestää ottelut kestävään kehitykseen perustuen sekä taloudellisesti kestävällä että ympäristöystävällisellä tavalla, Pohjoismaiden puheenjohtajat sanovat yhteisessä lausunnossaan.

Haun odotetaan alkavan vuonna 2018, mutta Pohjoismaiset liitot haluavat aloittaa esivalmistelut jo sitä ennen. Kaikkia Pohjoismaiden liittoja edustava työryhmä on perusteilla ja sen on tarkoitus esittää ensimmäiset suosituksensa Pohjoismaiden liitoille vuotuisessa kokoontumisessa Grönlannissa elokuussa.

- EM-kisat ovat yksi maailman suurimmista tapahtumista jalkapallomaailmassa. Se on hieno tapahtuma kaikille, jotka rakastavat jalkapalloa, sanoi Tanskan jalkapalloliiton puheenjohtaja Jesper Möller.

Ensimmäisen kerran Pohjoismaiden halusta hakea EM-kisoja uutisoitiin maaliskuun alussa, mutta tuolloin Suomen Palloliiton puheenjohtaja Pertti Alaja vielä toppuutteli innokkuutta.

- Olemme pohtineet sitä, että ruvetaan pohtimaan, Alaja totesi tuolloin.

Pohjoismaat hakivat EM-kisoja edellisen kerran yhdessä vuodeksi 2008. Hakemus ei kuitenkaan edennyt viimeiselle äänestyskierrokselle, jossa Itävallan ja Sveitsin yhteishakemus voitti Unkarin haun.

Ruotsi isännöi EM-kisoja vuonna 1992, ja Tanskassa on tarkoitus pelata otteluita vuoden 2020 turnauksessa, joka järjestetään historiallisesti peräti 13:ssa eri maassa.

Lähteet: Palloliiton tiedote, Reuters

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat