Suora

  • Urheiluruutu
  • Urheiluruutu
  • Kuin savuna ilmaan

Kaksinkertainen F1-mestari rahapulassa – ulosottomies vei palkinnot ja museoautot

Emerson Fittipaldin mukaan rahavaikeudet johtuvat Brasilian epävakaasta taloudellisesta ja poliittisesta tilanteesta.

urheilu
Emerson Fittipaldi ajaa näytösajoa vanhalla 1972 vuoden Lotuksella.
EPA

Urallaan kahdesti Formula 1 -sarjan mestaruuden ja Indy 500 -kilpailun voittanut Emerson Fittipaldi on ajautunut talousvaikeuksiin. Viranomaiset ovat ulosmitanneet 69-vuotiaan brasilialaisen henkilökohtaisesta museosta muun muassa palkintoja ja museoautoja velkojen maksamiseksi.

Ulosmitattujen autojen joukossa ovat muun muassa menopeli, jolla Fittipaldi ajoi vuonna 1993 Indy 500 -kisan voittoon, kuten myös hänen F1-sarjassa aikanaan käyttämänsä auto.

Fittipaldi julkaisi tiistaina tiedotteen, jossa hän kertoi akuutin rahapulansa johtuvan "Brasilian epävakaasta taloudellisesta ja poliittisesta tilanteesta, joka on vaikuttanut koko maan talouteen". Uutistoimisto AP:lle välitetyssä tiedotteessa brasilialainen kertoi uskovansa, että lisätyöllä hän saa vielä taloutensa tasapainoon.

Brasilialainen ajoi F1-mestariksi vuosina 1972 ja 1974. Vuonna 1972 hän oli 25-vuotiaana historian nuorin F1-mestari. Tuon ennätyksen Fittipaldi piti nimissään 33 vuoden ajan, kunnes Fernando Alonso ajoi mestariksi 24-vuotiaana vuonna 2005.

Tällä hetkellä nuorimman F1-mestarin ennätystä kantaa Sebastian Vettel, joka kruunattiin mestariksi 23-vuotiaana vuonna 2010.

Lähteet: AP

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat