Suora

 • Rytmisen MM, joukkueiden välinefinaalit
 • Tanssin Grand Slam, lattarit
 • Painin MM, vapaapaini
 • Rytmisen MM, joukkueiden 5 pallon sekä 3 vanteen/2 keilojen loppukilpailut
 • Painin MM: Vapaapaini
 • Urheilukierros
 • Urheiluruutu
 • Huoliteltu puhe
 • Ysäriä ja rillausta
 • Vastentahtoinen paluumuuttaja Jac Karlsson ikävöi käsipalloilijan ammattilaiselämää
 • Urheiluruutu

Päätöserästä tuli maali-iloittelu – Viikingit selvitti ensimmäisen ottelupallon

Classic ei kyennyt katkaisemaan välieräsarjaa Viikinkejä vastaan miesten Salibandyliigassa.

urheilu
Miko Kailiala tuulettaa maalia
Miko Kailiala osui kahdesti tiistain välieräottelussa.Salibandyliiga

Runkosarjavoittaja Classic pyrki ensimmäisenä joukkueena varmistamaan paikkansa miesten Salibandyliigan loppuottelussa, mutta viidennessä välierässä ei vielä tamperelaisia finaalijuhlia vietetty. 1-3-tappiolla välieräsarjassa ollut helsinkiläinen Viikingit selvitti ensimmäisen ottelupallon kunnialla, kun se voitti tiistai-illan kamppailun lukemin 8-3.

Ottelun ensimmäiset kaksi erää olivat tasaista, tarkkaa ja vähämaalista puurtamista. Ensimmäisen 40 minuutin osumat nähtiin avauserässä, jolloin Viikingit meni 2-1-johtoon. Maalittoman toisen erän jälkeen ottelu muuttui kuin taikaiskusta maali-iloitteluksi, kun ensin Viikingit iski vajaassa kolmessa minuutissa kolmesti ja karkasi 5-1-johtoon. Vieraiden maaleista vastasivat kokenut Harri Forsten ja kahdesti osunut nuori maajoukkuehyökkääjä Miko Kailiala.

Viikinkien kolmannen erän alun tehohetken jälkeen Classic otti aikalisän, jonka jälkeen se kutisti kahdella salamamaalilla eron vain kahteen. Eemeli Salin ja Nico Salo heiluttivat maaliverkkoja vain reilun minuutin erolla toisistaan.

Kavennusmaalien jälkeen kotijoukkue painoi päälle vimmatusti, mutta kova hyökkääminen tarjosi vastaiskupaikkoja myös Viikingeille. Jani Hyytiäinen hyödynsi takatolpalta Classic-pakkien uinumisen ja sivalsi ratkaisevan tuntuisesti 6-3-maalin ajassa 56.11. 8-3-loppulukemat syntyivät tyhjään tamperelaismaaliin, kun Mikko Sipilä ja Hyytiäinen osuivat vielä kertaalleen.

Viikinkien ja Classicin välieräsarja jatkuu perjantaina Pasilassa klo 18.00, jolloin sarja on yhä katkolla Classicille. Keskiviikkona jaossa on toinen finaalipaikka, kun ottelusarjaansa 3-1-voitoin johtava Espoon Oilers matkustaa Jyväskylään Happeen vieraaksi klo 18.30.

Salibandyliigan mestari ratkotaan tänä keväänä ensimmäistä kertaa yhdessä loppuottelussa. Superfinaali-tapahtuma järjestetään Helsingin Areenassa lauantaina 16. huhtikuuta, jolloin pelataan sekä miesten että naisten finaalit.

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat