Suora

  • Urheiluruutu
  • Urheiluruutu
  • Elävä arkisto esittää

Kommentti: Marjamäen harvinainen tunteenpurkaus

Lauri Marjamäki ei yleensä pui likapyykkiään julkisuudessa, mutta tiistaina pesuhetki tallentui Nelonen Pron kameroihin. Tulikuuma ottelusarja kiehuu myös penkkien takana, kirjoittaa Yle Urheilun Teemu Tammilehto.

urheilu
Lauri Marjamäki kuvassa
Tomi Hänninen

OULU. Kahden viime kevään finaalikaksikon Kärppien ja Tapparan välillä kipinöi kovemmin kuin koskaan. Tappara-luotsi Jussi Tapola antoi kärylle sytykettä jo ennen ottelusarjaa nostamalla esiin Lauri Marjamäen tuomareihin vaikuttamisen. Aina yhtä asiallinen kärppäluotsi pitäytyi säännönmukaisesti kommentoimasta asiaa.

Se ei kuitenkaan tarkoita, etteivätkö Tapolan, Ari-Pekka Selinin ja Jarno Pikkaraisen kommentit olisi aiheuttanut tulevassa Leijonien päävalmentajassa minkäänlaisia tuntemuksia. Marjamäki kuitenkin pesee likapyykkinsä jossain muualla kuin mediassa, ja pitää visusti huolen että kädet ovat julkisissa tilanteissa puhtaat. Eikä hänen tuplamestarina tarvinnut ennen ottelusarjaa lähteä erikoiseen sanasotaan.

Marjamäen saamien tikariniskujen jälkeen hän ei kuitenkaan luultavimmin vietä löylyhetkiään Tapolan seurassa, kävi sarjassa miten tahansa.

Kahden tappion jälkeen Marjamäki vaati joukkueeltaan enemmän asennetta ja näytti tulikuumassa ottelussa myös itse eteen. Ottelun aikana jäähyjä kritisoinut Tapola sai Nelonen Pron mukaan kuulla kunniansa toisen erätauon alkaessa pukukoppikäytävällä kitinästään tuomareille.

Pesukoneellinen likapyykkiä tallentui kameroille (siirryt toiseen palveluun). Vahingossa vai tarkoituksella? Saavuttiko Tapola tavoitteensa pääsemällä ihon alle vai oliko avautuminen Marjamäen vastaisku? Kumpi tahansa, ottelusarjan tunnetaso otti hurjan askeleen tiistaina niin kaukalossa kuin penkkien takana.

Marjamäki ei välttämättä nytkään halunnut purkautumistaan julkisuuteen, mutta ainakin hän työnsi kätensä saveen ja osoitti joukkueelleen olevansa mukana taistelussa. Harvinaislaatuinen purkaus kesti vain hetken, eikä ottelun jälkeen kumpikaan osapuoli halunnut ottaa asiaan kantaa.

Tapola toki sanoi kaksikon puhuneen tulevista saunavarauksista. Yleensä liigaluotsit kättelevät ottelusarjan voittajan selvittyä psykologiset sodankäyntinsä päätökseen. Marjamäen saamien tikariniskujen jälkeen hän ei kuitenkaan luultavimmin vietä löylyhetkiään Tapolan seurassa, kävi sarjassa miten tahansa.

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat