Suora

  • PUBG Global Summit: Lontoo, finaalit
  • Teemu Pukki: laiskottelijasta kanarialinnuksi
  • Urheiluruutu
  • Urheiluruutu

Härski jääkiekkoskandaali paljastui - Venäjän dopingvyyhti ulottuu teineihin saakka

Jääkiekkoa koskeva ensimmäinen meldonium-dopingskandaali on paljastunut Venäjällä.

urheilu
Pelaajat aloituksessa
EPA

Venäjän alle 18-vuotiaiden maajoukkue on "putsattu" pois maan virallisilta jääkiekkosivuilta vain päivä ennen kuin sen piti matkustaa MM-turnaukseen Pohjois-Amerikkaan.

Syyksi on paljastunut Allhockey.ru-sivuston mukaan massiivinen meldonium-käry, jonka vuoksi lähes koko joukkue joutuu jäämään pois Yhdysvalloissa käytävistä MM-kisoista.

Nuorten maajoukkuevalmentaja Vitali Prokhorov on saanut välittömästi potkut ja tämän hetken tietojen mukaan U18-ikäisten MM-kisoihin matkaa Venäjältä ikäluokkaa nuorempien joukkue, eli vuonna 1999 syntyneiden nuorten poikien ryhmä.

Aikaisemmin myös venäläinen huippulentopallojoukkue muutti radikaalisti miehistöään juuri ennen eurocupin finaalia ja Venäjän miesten curlingryhmä vaihtui ennen lajin MM-turnausta. Näidenkin on arveltu johtuneen meldonium-käryistä.

Venäjän jääkiekkoliitto ei aio kommentoida asiaa, mutta sisäpiirin tietojen pohjalta kyse olisi nimenomaan kohudopingaineesta.

Vuoden 2016 alusta lähtien kiellettyjen aineiden joukkoon nostetusta meldoniumista on jäänyt kiinni alkuvuodesta toistasataa urheilijaa, joista valtaosa on eri urheilulajien edustajia Venäjältä.

Lähteet: Allhockey.ru-sivusto

Tilaa Tommi Seppälän änärikirje

Yle Urheilun Vancouverissa asuva NHL-kirjeenvaihtaja Tommi Seppälä raportoi viikoittain maailman kovimman kiekkoliigan sisäpiiristä.

Suosittelemme

Tuoreimmat