1. yle.fi
  2. Urheilu
  3. urheilu

Sasu Salinilla kova usko finaalipaikkaan takamatkasta huolimatta

Sasu Salinin Gran Canaria on tukalassa tilanteessa, kun joukkue lähtee koripallon Eurocupin välieräin toiseen osaotteluun 14 pisteen tappioasemasta turkkilaista Galatasarayta vastaan. Salin kuitenkin uskoo joukkueensa pystyvän kääntämään otteluparin vielä itselleen.

Sasu Salin Kuva: Ville Vuorinen

Joukkueet kohtasivat ensimmäisessä osaottelussa viikko sitten Istanbulin hornankattilassa. Gran Canaria pysyi ottelussa mukana ensimmäisen puoliajan, mutta kolmannella neljänneksellä Galatasaray karkasi. Las palmaslaiset saivat rivinsä kokoon päätösneljänneksellä, mutta joutuivat lähtemään kotiin 75-89-tappio niskassaan.

- Haussa oli tietenkin parempi tulos ensimmäisestä ottelusta. Kolmas neljännes meni vähän yliyrittämiseksi ja fokus katosi. Kun eroa tuli enemmän, niin aloimme hätäillä ja huonoja ratkaisuja tuli lisää. Onneksi saimme eron edes 14 pisteeseen. Se olisi yhtä hyvin voinut olla päälle 20, Salin kertaa avauskohtaamista.

Gran Canaria oli ottelussa kaukana parhaastaan ja samanaikaisesti Galatasaray iski suolaa haavoille kovilla koreilla äänekkään kotiyleisön kannustaessa.

- Kävimme peliä videolta läpi ja siinä huomasi paljon helppoja virheitä. Emme pelanneet parastamme, mutta osa oli myös Galatasarayn hyvyyttä. Ei se kuitenkaan niin hyvä joukkue ole, etteikö meillä olisi mahdollisuudet.

Kotikentällään Gran Canaria on ollut tällä kaudella vahva. Salin uskookin kotikenttäetuun.

- Meillä on paljon parannettavaa. Jos he pystyvät voittamaan meidät 14 pisteellä, niin kyllä me pystymme tekemään saman kotikentällämme.

Gran Canaria on kovan rasituksen alla tällä hetkellä, sillä Espanjan liigassa ovat menossa runkosarjan ratkaisuhetket ja Eurocupissa panokset ovat kovat. Siihen päälle tulevat vielä Kanarian saarilta matkustamiset, mutta Salin ei tilannetta valita.

- Olen tykännyt pelata kaksi kertaa viikossa, sillä se tarkoittaa sitten vähemmän treenejä. Vielä, kun kyseessä on tärkeitä pelejä, niin mikäs siinä, Salin heittää.