1. yle.fi
  2. Urheilu
  3. urheilu

Karhu otti toisen kiinnityksen - " Nyt tuli fiilis että pelataan jo pudotuspeleissä"

Kauhajoen Karhu nousi puolivälieräsarjassa Helsinki Seagullsia vastaan keskiviikkona johtoon otteluvoitoin 2-1.

Karhun Antti Kanervo Kuva: AOP

Kotivoittojen putki sai jatkoa ottelusarjan kolmannessa ottelussa, Karhun löydettyä jälleen kerran kotiparketillaan aggressiivisen ja taistelevan peli-ilmeensä. Se voitti hallitsemansa ottelun lopulta numeroin 88-78 (45-28).

Ottelusarjan toisessa osaottelussa Töölössä Karhulla tuntui olevan vaikeuksia osua edes Kisahallin korirenkaisiin hyppyheitoillaan, mutta vastaavaa ongelmaa ei keskiviikon kamppailussa ollut.

Karhu oli vahvalla heittopäällä läpi ottelun ja pystyi kompensoimaan heikkoa levypallopelaamistaan onnistumisilla hyökkäyspäässä. Kolmen pisteen heitot kotijoukkue pussitti peräti 52% tarkkuudella (11/21) keskiviikon ottelussa.

Ottelun avauspuolikkaalla pelin kuva oli oranssin sävyinen. Karhu onnistui luomaan laadukkaita heittopaikkoja lähes liukuhihnalta. Puoliajalle lähdettiin Karhun 17 pisteen johtoasemassa.

Seagulls heräsi tauolla

Seagulls tuli otteluun mukaan kuitenkin vielä toisella puoliajalla, kun se tiivisti rivejään puolustuksessa ja hidasti Karhun hyökkäyskoneiston liikettä. Hyökkäyspäässä Seagulls oli avauspuolikkaan tavoin aktiivinen korirenkaan lähellä ja haki koko ottelussa yhteensä 17 hyökkäyslevypalloa, joiden avulla vierailijat pysyttelivät ottelussa mukana.

Päätösjaksolla Seagulls kävi kertaalleen kahdeksan pisteen päässä ja loppuminuuteilla vielä seitsemän pisteen etäisyydellä Karhusta, mutta ihan voittotaisteluun asti ei helsinkiläisten bensa kolmannessa osaottelussa riittänyt.

Nyt tuli ekan kerran matsin aikana fiilis että pelattiin pudotuspeleissä

Karhu-valmentaja Sami Toiviainen

Kahden ensimmäisen ottelun päätyttyä selkeisiin kotivoittoihin, oli ottelusarjan kolmas kamppailu kuitenkin kaikkea muuta kuin läpihuutojuttu.

- Sanoin pojillekin että nyt tuli ekan kerran matsin aikana fiilis, että pelataan pudotuspeleissä. Ensimmäiset 20 minuuttia hyvää meiltä, intensiteettitaso oli kohdillaan alusta asti, tuumi Karhu-luotsi Toiviainen ottelun jälkeen.

Karhun riveistä kovinta jälkeä keskiviikkona tekivät komean tupla-tuplan toimittanut laituri Lawrence Kinnard (22/11/2 syöttöä) sekä miehen laiturikollega, 21 pistettä pussittanut Cade Davis (21/6/2 syöttöä).

Seagulls-miehistön parhaimmistoon lukeutuivat vahvalla pelipäällä ollut laituri Jason Conley (20/6/3 syöttöä), 17 pistettä heittänyt Antto Nikkarinen sekä tupla-tuplaa lähennellyt sentteri Terrence Watson (11/7/2 torjuntaa).