Suora

  • Urheiluruutu
  • Urheiluruutu

Major-kausi vauhtiin – joko olisi Stensonin vuoro?

Maailmanlistan kolmen kärjestä vain yksi on ehdoton voittajasuosikki viemään kauden ensimmäisen major-turnauksen voiton.

urheilu
Henrik Stenson.
AOP

Golf-kauden ensimmäinen major-turnaus alkaa tänään torstaina iltapäivällä.

Samalla alkaa mieletön pohdiskelu siitä, kuka vie voittajalle annettavan himoitun vihreän takin. Ja perinteisesti voittaja ratkeaa Suomen aikaa vasta myöhään sunnuntain ja maanantain välisenä yönä.

Spieth ja McIlroy haastajina

Viime vuoden voittaja Jordan Spieth on yksi ennakkosuosikki, vaikka alkukauden pelit ovat sujuneet hiukan alavireisesti – maailmanlista kärkimiehen näkökulmasta katsoen.

Spieth itse sanoo vaikeuksien johtuvan lähipeliongelmista. Se taas on pelin se osa-alue, jonka nämä ammattilaiset voivat saada kuntoon jopa muutamassa päivässä, mutta ilman on turha haaveilla Masters-voitosta.

Viime vuonna Spieth oli vireessä ja voitti turnauksen. Silti en laske nuorukaista tällä kerralla kovimmaksi voittajasuosikiksi.

Samoista lähipelivaikeuksista johtuen Rory McIlroy jää tälläkin kerralla ilman vihreää takkia. Rory pärjää tilastojen mukaan Augustassa kenttäpelissä erinomaisesti. Mutta se puttaaminen ja ne viimeiset metrit viheriön ympärillä ja siitä reikään – ne ovat Roryn kovin este nousta harvinaiseen joukkoon. Joukkoon, jonka jäsenet ovat voittaneet kaikki major-turnaukset.

Day, Watson, Stenson, Johnson ja Oosthuizen

Siksi voittajaksi nousee tänä vuonna kilpailun tasaisin pelaaja. Tuohon joukkoon lasken Jason Dayn, Bubba Watsonin, Henrik Stensonin, Zach Johnsonin ja Louis Oosthuizenin, ehkä myös Dustin Johnsonin.

Eniten toivon, että voiton veisi rakkaan naapurin, Ruotsin Henrik Stenson. Miehen koko ura on ollut niin huikaiseva, että hän ansaitsisi voiton. Lisäksi hän pelaa hyvin: lyö pitkälle, on erinomainen lähipelaaja ja osaa ottaa oikeita riskejä. Vain puttaaminen on vaikeaa, ja se juuri on tärkeintä Augustassa.

Toinen suosikki voittajaksi on Louis Oosthuizen. Alkukausi on ollut hyvä ja kaikki näyttää olevan kunnossa. Sama koskee Jason Dayta. Pari voittoa alla, vire erinomainen ja kaikki osa-alueet ovat kunnossa. Maailmanlistan tuore ykkönen voi huoletta odottaa itseltään voittoa.

Bubba Watson taas tietää, kuinka Masters voitetaan. Sen sijaan villi kenttäpeli saattaa tehdä tavoitteesta mahdottoman. Jos pallo pysyy edes joten kuten kenttäpelissä hallussa, niin Watsonin kukistajan pitää olla hyvä, ehdottoman hyvä.

Siksi suosikkilistalle nousee Zach Johnson. Mitä kovempi keli, sen paremmin tässä joukossa lyhytlyöntinen mies pärjää. Pallo väylälle, lähestyminen viheriölle tai lähelle, lähipelilyönti reiän viereen ja putti kuppiin. Yksinkertaista, eleetöntä ja huikean varmaa peliä.

Tiger pysyy poissa

Mastersin vihreän takin metsästäjien joukosta puuttuu yksi vakiokalustoon kuuluva pelaaja, Tiger Woods. Mies on ollut jo kuukausia pelaamatta, eikä mahdollisesta uran jatkosta ole juurikaan tihkunut tietoa. Sen verran, ettei kunto tai vire kestä pelaamista Augustassa.

Ja kello käy. Woods ei enää ole nuori.

Siksi uskon, että Tiger Woods ei tule uransa aikana enää saavuttamaan Jack Nicklausin major-voittojen ennätystä. Jos edes voittaa enää koskaan yhtään majoria.

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat