Suora

  • Kalevan kisat
  • Urheiluruutu
  • Urheiluruutu

Sharapovan käry täysi mysteeri suomalaiselle urheiluvaikuttajalle

Suomen urheilun eettisen keskuksen pääsihteerinä aloittava Harri Syväsalmi hämmästelee venäläisten dopingkäryjä.

urheilu
Maria Sharapova
Maria Sharapova. EPA

Venäläisten urheilijoiden dopingkäryt ovat kuohuttaneet urheilumaailmaa koko alkuvuoden ajan. Suuri joukko venäläisiä - kirkkaitakin tähtiä - on jäänyt kiinni sydänlääkkeeksi luokitellun meldoniumin käytöstä.

Suomen urheilun eettisen keskuksen pääsihteerinä aloittava Harri Syväsalmi hämmästelee venäläisten käryjä. Tennistähti Maria Sharapovan käry on täysi mysteeri Syväsalmelle.

- Sharapovalla on ympärillään lukuisa joukko avustajia. Ja silti sorruttiin todella amatöörimäiseen käytökseen. Kyllä hänen olisi pitänyt tietää, että meldoniumista oli tullut kielletty aine, Radio Suomen Ajantasassa vieraillut Syväsalmi kommentoi.

Syväsalmi odottaa Venäjältä tiukkoja toimenpiteitä ongelmien ratkaisemiseksi.

- Venäjällä tarvitaan suurta kulttuurinmuutosta, jotta asiat lähtisivät kehittymään parempaan suuntaan. Näyttää siltä, että venäläiset ovat olleet valmiita tekemään ihan mitä tahansa saavuttaakseen voittoja urheilukentillä, Syväsalmi totesi.

Venäläiset yleisurheilijat ovat yhä vaarassa jäädä ulos tulevista Rion olympiakisoista.

- Sekin on yhä mahdollista. Mutta asia on ongelmallinen, koska kaikki venäläiset urheilijat eivät ole käyttäneet dopingia. Reiluin keinoin ja puhtaasti urheilevia ollaan sulkemassa olympiakisoista. Vakava mietinnän paikka, Syväsalmi huomautti.

Jotkut tahot ovat epäilleet, että Venäjälle viritettiin ansa, johon he lankesivat. Syväsalmi torjuu tällaiset epäilykset.

- En usko siihen ollenkaan. Kaikki kansainvälisellä tasolla urheilevat ovat varmasti tietoisia säännöistä. Suuren Venäjän jossakin kolkassa on saattanut olla väkeä, jotka ovat eläneet tietojen tavoittamattomissa, Syväsalmi totesi.

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat