Suora

  • Urheiluruutu
  • Urheiluruutu

Tamminen loisti Luxemburgissa, Suomi matkalla EM-karsintojen lohkopeleihin

Teemu Tamminen oli Suomen ykköspelaaja, kun Luxemburg kaatui käsipallon EM-esikarsintojen avausottelussa vieraskentällä lukemin 28-23. Suomi kohtaa Luxemburgin toistamiseen lauantain tv-ottelussa Karjaalla, voittaja etenee varsinaisiin 2018 EM-karsintoihin.

urheilu
Teemu Tamminen venyttelee kentällä.
Teemu TamminenKäsipalloliitto

Päävalmentaja Kaj Kekin joukkue hallitsi jopa yllättävän selvästi EM-esikarsintojen avauspeliä Luxemburgissa.

Läpi ottelun tasaisesti pelannut Teemu Tamminen paukutti peräti 11 maalia Luxemburgin verkkoon. Tammisen rinnalla Nico Rönnberg (6 maalia) onnistui vasemman pakin paikalla ja maalivahdeista Tuomas Laitinen pelasti torjunnoillaan, kun Suomen puolustus oli ajoittain helisemässä. Takavetojen lisäksi Laitinen venyi huippupelastuksiin, kun Luxemburg yritti iskeä avopaikoista.

- Tamminen antoi myös hyviä syöttöjä viivalle Robin Sjömanille. Tamminen oli tasaisen loistava läpi ottelun, Yle Urheilun asiantuntija Tomi Salminen hehkutti.

Tamminen on pelannut urallaan 62 maaottelua ja heittänyt niissä tasan 300 maalia. Riihimäen Cocksin laituri on Suomen nykyisen maajoukkueen tehokkain pelaaja. Vain pelinrakentaja Andreas Rönnberg on pysynyt perässä, hän on viimeistellyt 69 ottelussa 292 maalia.

Suomi pelasi lähes koko ottelun samalla kokoonpanolla, mikä voi näkyä pienenä väsymyksenä lauantain kotipelissä Karjaalla.

Asiantuntija Salminen varoittelee, ettei Luxemburg ollut niin huono kuin loppunumerot näyttävät. Etenkin oikean pakin paikalta hirmutykkejä viskova Yannick Bardina on vaarallinen pelaaja. Bardina heitti avauspelissä neljä maalia.

- Bardinalla on kovin veto, mutta Laitinen sai torjunnoillaan onneksi yliotteen. Täytyy muistaa, että Luxemburg kaatoi Viron alkukarsintojen vieraspelissä (29-26) ja eteni näihin peleihin Suomea vastaan, Salminen painotti.

Suomi oli samassa karsintatilanteessa kaksi vuotta sitten. Silloin Suomi kaatoi Mikael Källmanin johdolla Romanian ja eteni varsinaisiin EM-karsintoihin.

Nyt Kaj Kekki on viemässä Suomea jälleen lohkovaiheen peleihin. Jatkopaikka irtoaa yhteismaalisäännöin, joten Suomi on vahvasti matkalla varsinaisiin 2018 EM-karsintoihin, jotka käynnistyvät jo marraskuussa.

- Kaiken uskottavuuden kannalta olisi tärkeätä päästä pelaamaan oikeita karsintoja. Siellä Suomen pitäisi pystyä pelaamaan, jotta otettaisiin kunnon askel kohti EM-lopputurnausta 2020, Salminen muistutti.

Suomen päätavoitteena ovat juuri 2020 EM-kisat, joissa mitaleista kamppailee kaikkiaan 24 maata. Kroatiassa pelataan 2018 viimeinen käsipallon EM-turnaus, johon osallistuu vain 16 maata.

Suomi-Luxemburg TV2 lauantaina 9.4. kello 15.50 alkaen.

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat