Suora

  • Rytmisen EM, yksilöiden välinefinaalit
  • Käsipalloliiga, miesten 3. loppuottelu Cocks - Dicken
  • Rytmisen EM
  • Urheiluruutu
  • Topi Raitanen - suunnistuslupaus joka vaihtoi lajia yleisurheiluun
  • Urheiluruutu
  • Rallin MM, mahtava rallikausi 2018
  • Rallin MM, Chile, kisakooste
  • Urheiluruutu

HJK:n hyökkäys liian väkevä pala VPS:lle

Helsingin Jalkapalloklubi ei antanut kauden avausotteluaan pelanneen Vaasan Palloseuran yllättää Veikkausliigassa. HJK rynnisti vahvan hyökkäyspelinsä ansiosta 3-1-kotivoittoon ja otti täydet pisteet jo toistamiseen viikon sisällä.

urheilu
Nikolai Alho kentällä.
HJK:n Nikolai Alho on mainiossa pelivireessä.Tomi Hänninen

HJK:n laaja hyökkäyskalusto osoitti vaarallisuutensa perjantai-iltana VPS:ää vastaan. Alkutahdit Klubin toiselle kotivoitolle iski Alfredo Morelos. 19-vuotias kolumbialaiskärki sijoitti pallon ohi VPS-vahti Jevgeni Kobozevin parinkymmenen minuutin pelin jälkeen. Esityön Moreloksen uran ensimmäiseen Veikkausliiga-osumaan järjestivät mainion ottelun pelanneet Atom ja Odu.

Klubi aloitti toisen puoliajan äärimmäisen tehokkaasti. Paluun sinivalkoraitapaitaan täksi kaudeksi tehneen Medon ja jo kauden kolmannen osumansa puskeneen Atomin osumien myötä ottelu oli paketoitu tunnin pelin jälkeen. Vaasalaisten kauden avausmaalista vastasi Loorents Hertsi, joka kuittasi HJK-vahti Thomas Dähnen virheen iskemällä 3-1-loppulukemat tyhjään maaliin.

- Ensimmäinen puoliaika oli meiltä todella hyvää peliä. Avausmaali harmittaa tosi paljon. Klubi tuli tosi vahvasti puoliajan jälkeen. Saatiin kavennusmaalista virtaa ja pystyttiin pitämään palloa. Sen jälkeen ei pystytty enää todellisesti uhkaamaan HJK:n voittoa, vielä viime kaudella HJK:ta edustanut VPS-puolustaja Veli Lampi pohdiskeli.

- Tosi hyvä fiilis jäi pelistä. Pystyimme parantamaan edellisestä ottelusta ja pelaamaan ensimmäisen tunnin kokonaisuutena ehjästi. Lopussa vähän pelimme hajosi ja Vepsu pääsi ottamaan otetta. Teimme kolme hienoa maalia ja hyödynsimme vahvuuksiamme, tuumi HJK:n tehokkaan hyökkäyksen laidalla viilettänyt Nikolai Alho.

Alho pelasi jo toisen ottelunsa HJK:n avauskokoonpanossa. Ensimmäiset ottelut ovat sujuneet 23-vuotiaalta Klubi-pelurilta mainiosti rikkonaisen viime kauden jälkeen.

- Sanoin viime viikolla, että mulla on hymy huulilla koko ajan. Tosi siistiä olla pelikunnossa. Tämä on juuri sitä mitä haluan tehdä. Nyt pitää olla maltti mukana, eikä voi innostua liikaa. Itsestään on pidettävä hyvää huolta ja muistaa tehdä muun muassa hyvät loppuverkat joka pelin jläkeen. Tällaiset asiat ovat minulle nykyään tärkeitä, jotta pysyn hyvässä kunnossa, Alho myhäili.

"Ennakkoluuloton esitys"

Petri Vuorisen luotsaama VPS pyrkii pelaamaan aktiivisesti myös pallolista peliä. Nuori vaasalaismiehistö onnistui toteuttamaan pelitapaansa ajoittain mallikkaasti jo kauden avauspelissään.

- Se on se meidän juttu. Itseluottamusta voidaan tankata siitä, että pystyttiin pitämään palloa Klubin tasoista joukkuetta vastaan. Ennakkoluuloton esitys meiltä siinä mielessä, Lampi summasi.

Illan erikoisimman tilanteen järjesti VPS:n tuore maalivahtihankinta Kobozev. 26-vuotias venäläistorjuja pelasi palloa kädellään rangaistusalueen ulkopuolella ja sai tilanteesta varoituksen. Kobozev osallistui peliin erittäin aktiivisesti myös jalalla.

- Olemme löytäneet yhteisen sävelen suhteellisen nopeasti. Hän on ollut muutaman viikon ajan joukkueessa ja parantanut jalalla pelaamistaan koko ajan. Hän on erittäin hyvä torjuja, Lampi kommentoi aktiivisesti jalalla peliin osallistunutta maalivahtia.

Aaro Linnalaakso, Helsinki

Päivitetty 9.4. klo 18.17: Korjattu VPS:n maalintekijä oikeaksi.

Tilaa Tommi Seppälän änärikirje

Yle Urheilun Vancouverissa asuva NHL-kirjeenvaihtaja Tommi Seppälä raportoi viikoittain maailman kovimman kiekkoliigan sisäpiiristä.

Suosittelemme

Tuoreimmat