Suora

  • Katowice Major CS:GO, The new legends' stage
  • Lentopallon SM: Naisten Mestaruusliiga LP Viesti - Hämeenlinnan Lentopallokerho
  • Hiihdon MM, päivän parhaat, Seefeld 23.2.
  • Hiihdon MM, mitalijuhla, Seefeld 23.2.
  • Suur-Hamareita ja E-peleitä
  • Pikaluistelun sprintti MM, naisten ja miesten 500m ja 1000m
  • Urheiluruutu
  • Urheiluruutu
  • Suur-Hamareita ja E-peleitä
  • Freestylen MC: Tazawako, parikumpareet

Paineleeko HIFK viiden vuoden tauon jälkeen finaaliin? - "Haluamme pelata välieräsarjan parhaan ottelumme"

Helsingin IFK:n päävalmentaja Antti Törmäsen mukaan vierasjoukkueen pitää olla valmis kauden parhaaseen peliinsä.

urheilu
Antti Törmänen kuvassa
Tomi Hänninen

Yle Puheen Jääkiekkokierros mukana SM-liigan välierissä kello 18.03 alkaen.

JYVÄSKYLÄ Pudotuspelisarjojen katkaiseminen jääkiekossa on tunnetusti oma taiteenlajinsa. Tänään HIFK pääsee käsiksi tähän haasteelliseen tilanteeseen välieräsarjan kuudennessa ottelussa JYPiä vastaan.

- Toivottavasti oltaisiin heti ottelun alussa hereillä, kun tiedetään vastustajan "epätoivo" ja se, että he ovat pakkovoiton edessä. Toki myös meillä pitää olla ihan samanlainen mentaliteetti, päävalmentaja Antti Törmänen linjaa HIFK:n aamuharjoituksen jälkeen Yle Urheilulle Jyväskylässä.

- Isoin juttu on kuitenkin se, että pystyttäisiin pelaamaan paras pelimme tässä ottelusarjassa, Törmänen jatkaa.

HIFK näytti perjantain kohtaamisessa, mihin se parhaimmillaan pudotuspeleissä pystyy. Ensimmäinen erä oli joukkueelta vakuuttavaa pelaamista.

- Ensimmäinen erä oli kieltämättä meiltä huikeaa ja se oli iso juttu meidän joukkueen pelaamiselle ylipäänsä. Siinä pelissä näkyi kaikkea: taitoa, kovuutta ja kaikkia huippujääkiekon elementtejä. Iso haaste on päästä samalle tasolle koko 60 minuutin ajan, päävalmentaja Törmänen peräänkuuluttaa.

Avauserät puhuttavat

Avauserä on ollut isossa roolissa kahdessa edellisessä ottelussa. Kotijoukkue onlaittanut vastustajan siltaan heti ensimmäisen 20 minuutin aikana. HIFK:ssa ei asiaanhaluta kiinnittää liikaa ajatustyötä.

- Emme halua nähdä asiaa liian tärkeänä vaan pelien alut ovat yksi osatekijä tärkeissä peleissä. Toki tänään pitää olla hereillä, sillä JYP haluaa varmasti herättää kotiyleisönsä heti pelin alusta lähtien, saada sieltä lisätukea ja lisähenkeä pelaamiseensa, Antti Törmänen muistuttaa.

Toisen kauden HIFK­-käskijä painottaa, että tässä vaiheessa kautta oman joukkueen pitää jo päästä omassa pelaamisessaan lähelle maksimitasoa.

- Haluan ajatella asiaa yksilöiden kautta, että he olisivat tässä vaiheessa kautta parhaimmillaan. Toki pelaajien pitäisi vielä enemmän mennä kiekkojen eteen eli tehdä vieläkin paremmin likaista työtä. Sitä voimme vielä pelaajilta vaatia enemmän, Törmänen sanoo.

- Hyvällä ja esimerkillisellä tunteellakin olemme olleet mukana näissä peleissä, ehkä ensimmäistä Jyväskylän kamppailua lukuunottamatta.

Materiaalin laajuus näkyy

HIFK:n hyökkäysarsenaalin laajuus ja tasokkuus on alkanut tulla esiin välieräsarjan edetessä. Esimerkiksi Tomas Zaborsky alkaa päästä entistä paremmin "tuloskuntoon".

- Zaborsky tekee jäällä mielettömän määrän hommia. Hänellä oli aika lailla epäonnea jo edellisessä pudotuspelisarjassa, vaikka hän laukoi paljon. Tulos on tullut kuitenkin ajan myötä esiin, HIFK­-päävalmentaja toteaa.

- Kun Zaborsky painaa hommia, niin se kääntyy varmasti aina oikeaan suuntaan. Hän on kova työhevonen parhaimmillaan.

Suosittelemme

Tuoreimmat