Turkulaiselle jalkapallolle iloisia uutisia - TPS:n veloista suli lähes puoli miljoonaa

TPS jalkapallo saa veloistaan anteeksi 450 000 euroa.

TPS jalkapallo tiedotti maanantaina, että se on saanut neuvoteltua suurimman osan lainoistaan kokonaan anteeksi. TPS jalkapallon taustayhtiön, FC TPS Turku Oy:n, rasitteena on ollut yhteensä noin 450 000 euron suuruinen lainataakka, joka on koostunut kolmesta erillisestä lainasta. Lainat on otettu vuosina 2006 ja 2013.

TPS:n lainaneuvottelut päättyivät mustaraitaisten kannalta hienoon lopputulokseen kahden suurimman velkavastuun osalta. Molemmissa tapauksissa TPS saa järjesteltyä velkansa kokonaan pois. TPS:n nykyisten lainojen takaajat osallistuivat näin erittäin merkittävällä osuudella seuran taloustalkoisiin.

TPS jalkapallon lainojen yhteismääräksi jää enää reilut 50 000 euroa, jota varten on olemassa erillinen maksusuunnitelma.

– Kaikki nämä kolme tahoa ovat osoittaneet suuren TPS-sydämensä ja tehdyt ratkaisut auttavat meitä nyt aivan olennaisesti eteenpäin. Kiitän koko seuraorganisaatiomme puolesta heitä tästä joustavuudesta. Myös joukkorahoitusantimme on lähtenyt suotuisissa merkeissä eteenpäin, mutta tarvitsemme vieläkin tietysti apua. Hätäämme on vastattu kuitenkin jo nyt hienolla tavalla, kun seura on saanut satoja uusia sitoutuneita omistajia taakseen, FC TPS Turku Oy:n hallituksen puheenjohtaja Niklas Österlund kiittelee tiedotteessa.

FC TPS Turku Oy avasi 1.4. kaikille avoimen joukkorahoitusannin, jonka tavoitteena on kerätä 400 000 euroa. Annin minimitavoitteesta on saavutettu ensimmäisen reilun viikon aikana yli 45 prosenttia. TPS:n joukkorahoitusanti päättyy 14.6.2016.

FC TPS:n hallituksen puheenjohtaja Niklas Österlund kertoo Ylelle, että vieläkään ei voida varmuudella sanoa, pystyykö joukkue aloittamaan kautensa Ykkösessä 24. huhtikuuta.

– Emme aloita kautta, jos emme voi olla varmoja siitä, että pystymme pelaamaan kauden loppuun asti.

– Näiden iloisten uutisten ansiosta otimme todella ison askeleen siihen, että kautemme olisi turvattu, Österlund sanoo.

Muokattu klo 17.13: Lisätty Niiklas Österlundin kommentit, jotka hän antoi puhelimitse Ylelle