Pääseekö Jussi Koivula iskemään välisarjan Euroopan mestaruudesta?

Jussi Koivulalle saattaa avautua mahdollisuus päästä kamppailemaan välisarjan Euroopan mestaruudesta.

urheilu

Amatöörinä lukuisia Suomen mestaruuksia voittanut ja moninkertainen nyrkkeilyn arvokisaedustaja Jussi Koivula saattaa yllättäen saada mahdollisuuden päästä ottelemaan välisarjan Euroopan mestaruudesta 22. huhtikuuta Italian Firenzessä. Tamperelaisen Osmo Laineen valmennuksessa kansallisen tason huippunyrkkeilijäksi amatöörinä kouliintunut Koivula on otellut ammattilaisena 19 ottelua, joista voittoja on kertynyt 16, tappioita kaksi ja yksi kehämittelö on päättynyt ratkaisemattomaan.

Euroopan ammattinyrkkeilyliitto on nimennyt välisarjan avoimen Euroopan mestaruuden ratkaisevaan titteliotteluun kaksi veteraani-ikäistä italialaista nyrkkeilijää Leonard Bundun ja Gianluca Brancon. Molemmat kehäketut ovat jo yli 40-vuotiaita. Branco on kaksikosta suomalaisille tutumpi, sillä hän voitti loppuvuodesta 2008 Italiassa käydyssä EM-ottelussa Juho Tolppolan.

Juuri Branco on tällä hetkellä avain Koivulan EM-otteluun pääsyn kannalta. Brancon edellisestä ottelusta on näet vierähtänyt melkoinen tovi, sillä herra on viimeksi ollut tosimielellä kehässä marraskuussa 2014 ja ilmassa ovat vahvat merkit siitä, että Branco vetäytyy viime hetkellä EM-ottelusta, jolloin Koivulalle avautuisi varamiehen roolissa paikka EM-otteluun. Branco tietysti viivyttää päätöstään mahdollisimman lähelle ottelupäivää ja "sairastuu" sopivasti ennen ottelua. Esittämällä "sairastumisestaan" tai "loukkaantumisestaan" lääkärintodistuksen Branco välttyy saamasta viime hetken vetäytymisestään sakot EBU:lta.

Koivula matkustaa Firenzeen kyttäämään, josko paikka EM-otteluun aukeaisi. Hänelle on merkitty ottelulistaan ottelu unkarilaista "journeyman" Laszlo Fazekasia vastaan. Fazekas olisi Koivulalle vain suupala, sillä tämä on hävinnyt 28 ottelustaan peräti 25, joten ilman ottelua Koivula ei Italiassa jäisi. Koivula on harjoitellut kovaa ja valmistautunut hyvin , sillä alunperin hänen piti samana iltana siis 22.4. otella Tampereella kovatasoista venäläistä Roman Seliverstovia vastaan. Nyt Tampereen ottelu siis peruuntuu.

Jos Koivulan toive EM-ottelusta toteutuu, hän saa siis vastaansa Sierra Leonessa syntyneen , mutta italialaistuneen 41-vuotiaan Leonard Bundun. Bundu on otellut ammattilaisena 35 kehämittelöä, joista voittoja on 32. Uransa ainoa tappion Bundu kärsi WBA-liiton välisarjan MM-ottelussa Yhdysvaltain Keith Thurmanille joulukuussa 2014.

Viime aikoina Bundu on otellut harvakseltaan. Vuonna 2014 kaksi ottelua ja edellisen kerran hän otteli viime vuoden kesäkuussa, jolloin hän kukisti vieraskehässä Yhdysvalloissa meksikolaisen Pablo Munguian pistein. Bundu olisi ehdottomasti Koivulan uran kokenein ja kovin vastustaja. Mies on otellut Euroopan mestaruudesta kahdeksan kertaa ja poistunut seitsemän kertaa voittajana kehästä. Yksi tiiteliotteluista päättyi ratkaisemattomaan.

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat