Suora

  • Urheiluruutu

Golden State rikkoi ikuisena pidetyn NBA-ennätyksen – uskomaton saldo

Golden State Warriors rikkoi Chicago Bullsin 20 vuotta vanhan voittoennätyksen NBA:n runkosarjassa.

urheilu
Golden State Warriorsin Klay Thompson ja Stephen Curry.
Golden State Warriorsin Klay Thompson ja Stephen Curry tuulettavat (arkistokuva).AOP

Golden State Warriors voitti runkosarjan päätösottelussaan Memphis Grizzliesin 125-104 (60-50) ja rikkoi samalla koripalloliiga NBA:n rikkoutumattomana pidetyn voittoennätyksen.

Kotihallissa otettu voitto oli Golden Statelle runkosarjan 73:s, ja tuolla saldolla tähtipelaaja Stephen Curryn johtama ryhmä rikkoi Chicago Bullsin entisen ennätyksen kaudelta 1995-1996 (72 voittoa).

Bullsin tähtisikermässä pelasi tuolloin Michael Jordanin, Dennis Rodmanin ja Scottie Pippenin kaltaiset nimet, ja nyt heidän ennätyksensä siirtyi historiaan.

Warriorsin voitettujen pelien määrä on uskomaton, sillä runkosarjassa pelataan vain 82 ottelua. Golden State siis hävisi pitkän rypistyksen aikana vaivaiset yhdeksän ottelua.

Johtotähti Curry ei koskaan olisi uskonut, että Chicagon ennätys olisi rikottavissa.

- Tiesin kyllä tuon lukeman, mutta en koskaan ajatellut sitä siltä kannalta, että joku joukkue voisi sen rikkoa. Jopa kauden alussa, kun voitimme 24 peliä putkeen, emme ajatelleet sitä realistisena, Curry sanoi Washington Timesin mukaan ennen kauden viimeistä kotipeliä.

Golden State on hallitseva NBA-mestari, ja se lähtee kanuunarunkosarjansa jälkeen luonnollisesti ykkössuosikkina pudotuspeleihin tälläkin kertaa.

Lähteet: Washington Times, NBA

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat