Suora

  • DreamHack Open Fall 2020

Suomalaishyökkääjän loikkaus rinnastettiin Figon Real Madrid -siirtoon - "Mennyt vähän överiksi"

Kasper Hämäläinen jätti Lech Poznanin tammikuussa ja siirtyi Legia Warsawan riveihin. Vaihto verivihollisen paitaan ei sujunut ilman ongelmia.

urheilu
Kasper Hämäläinen
Maciej Kulczynski / EPA

Lisää Hämäläisen kuulumisia Yle Puheen Eurofutisillassa keskiviikkona 20. huhtikuuta kello 18.03

Hirttoköydestä roikkuvan nukke Lech Poznanin kotikannattajien katsomossa tervehti Kasper Hämäläistä 19. maaliskuuta.

Suomalaiskiituri tuli vanhalle kotistadionilleen ensimmäistä kertaa verivihollisen, Legia Warsawan paidassa. Poznanin kannattajat olivat tehneet jo tammikuussa selväksi, mitä Hämäläisen talvisiirrosta ajateltiin.

"Hämäläinen, sinä vanha huora. Nyt odottaa rangaistus."

Teksti oli kirjoitettu banderolliin, jota kannateltiin seuran harjoituksissa. Myöhemmin sosiaalisessa mediassa alkoi levitä kuva, jossa arvokkaan näköisestä autosta on hajotettu ikkunat ja ovien päälle spreijattu samanhenkinen viesti.

Auton väitettiin olevan Hämäläisen ajokki.

- Aika saman tien, kun siirryin Legiaan, katsoin, milloin pelaamme Lechiä vastaan. Tietenkin se oli vierasmatsi, Hämäläinen sanoo.

- Pari-kolme päivää ennen tätä matsia aloin valmistautua henkisesti siihen, mitä sieltä voi tulla.

Suomalaispelaaja istui lopulta valtaosan ottelusta vaihtopenkillä ja pääsi kentälle vasta loppuminuuteille. Legia voitti ottelun unkarilaisen Nemanja Nikolicin maaleilla 2-0, mutta Hämäläisellä oli lopussa mahdollisuus rankaista vanhaa seuraansa.

- Oli itse asiassa aika hyvä paikka tehdä, mutta en ihan saanut laukausta aikaiseksi. Se onkin aikamoinen kysymysmerkki, mitä sen maalin jälkeen olisi tapahtunut, Hämäläinen pohtii.

Voiton jälkeen odotti erikoinen seremonia. Hämäläinen lähti juhlimaan voittoa vieraskatsojien eteen.

- Se oli vähän vaikea hetki minulle. Siinä miettii vähän, että ovatkohan nuo minun puolellani vai eivät, Hämäläinen myöntää.

- Ajattelin, että kaikki varmaan katsovat minun juhlivan vierasfanien kanssa, kun kolme viikkoa sitten olin Poznanissa toisten fanien edessä.

"Se ei ollut minun autoni"

Hämäläisen mukaan hän osasi odottaa, etteivät vanha seura ja kannattajat sulattaisi siirtoa. Lech Poznan ei tiennyt Hämäläisen uudesta seurasta etukäteen ja fanit luonnollisesti raivostuivat.

- Tästä tulikin aika iso juttu. Se on mennyt vähän överiksi, Hämäläinen sanoo.

Puolalaismediassa siirto on rinnastettu jopa Luis Figon loikkaan Barcelonasta Real Madridin paitaan 2000-luvun ensimmäisellä vuosikymmenellä. Tuolloin raivokkaiden kannattajien joukosta kentälle lensi sianpää.

- Siinä on tietysti aivan eri mittapuut, Hämäläinen kuittaa.

Tammikuussa uhkaavalla viestillä sotketusta autosta tuli uutinen myös Suomessa, mutta hyökkääjää itseään ei saatu kommentoimaan asiaa. Nyt turkulaiskasvatti paljastaa, että halusi tietoisesti pysyä hiljaa tapauksesta.

- Loppujen lopuksi se ei ollut minun autoni, mutta antaa näiden luulla täällä, että oli, niin saa olla rauhassa edes hetken, Hämäläinen kuvaa ajatteluaan.

- Jotenkin se sopi hyvin koko tuohon kuvaan ja jostain lähti huhu liikkeelle, että se olisi minun autoni.

Toisaalta suomalainen on saattanut syyllistyä itsekin pieneen provosointiin. Maaliskuun lopun maaottelujen yhteydessä Hämäläinen postasi Twitteriin kuvan, jossa hän istuu vierekkäin entisen joukkuetoverinsa ja Huuhkaja-topparin Paulus Arajuuren kanssa. Päivityksen teksti kuuluu "Keep your friends close and enemies closer". Vastauksista erottuvat puolaa taitamattomallekin sanat Judas ja kurwa.

Hämäläinen ja Legia kohtaavat Lech Poznanin seuraavan kerran perjantaina. Puolan Ekstraklasa on edennyt mestaruussarjaan, jossa runkosarjan kahdeksan parasta joukkuetta kamppailevat mestaruudesta.

Suomalaiselle on taatusti tarjolla erityisiä viestejä vieraskannattajien joukosta, mutta hän uskoo, että laineet tasoittuvat hiljalleen.

- Niitä pelejä kun menee, niin pikku hiljaa rauhoittuu.

Osa artikkelin sisällöstä ei ole välttämättä saavutettavissa esimerkiksi ruudunlukuohjelmalla.

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat