Suora

  • Este- ja kouluratsastuksen EM: Kouluratsastuksen Grand Prix
  • Elävä arkisto esittää
  • Este- ja kouluratsastuksen EM: Kouluratsastuksen Grand Prix
  • Urheilukierros

Upea ura päättyi huimaan pistetehtailuun – Kobe Bryant siirtyi tyylillä eläkkeelle

20 vuotta Los Angeles Lakersin paidassa, viisi NBA-mestaruutta ja kaksi olympiakultaa – uransa lopettaneen Kobe Bryantin saavutukset ovat huimat. Uransa viimeisessä ottelussa Bryant pussitti peräti 60 pistettä.

urheilu
Kobe Bryant lopetti
Kobe Bryant jätti jäähyväiset kotiyleisölleen.AOP

Yksi kaikkien aikojen koripalloilijoista, Kobe Bryant, pelasi ammattilaisuransa viimeisen ottelun torstaiaamuna Suomen aikaa. 37-vuotiaan Bryantin viimeiseksi peliksi jäi kotivoitto Utahista lukemin 101-96 (42-57).

Lakersin tähtipelaaja on viisinkertainen NBA:n mestari ja hänet on kertaalleen myös valittu koko NBA:n arvokkaimmaksi pelaajaksi.

Bryant pelasi koko 20-vuotisen NBA-uransa Lakersin paidassa. Kukaan muu pelaaja ei ole edustanut samaa joukkuetta yhtä kauan. NBA-mestaruuksien lisäksi Bryantin palkintokaappia täydentävät kaksi olympiakultaa.

Viimeiset kaudet kuitenkin toivat varjoja Bryantin uralle, kun hän kärsi lukuisista loukkaantumisista. Myös viimeiseksi jäänyt kausi oli joukkueelle surkea: Lakers voitti kauden aikana vain 17 peliä ja jäi läntisen konferenssin jumboksi.

Viimeinen ottelu jätti kuitenkin hyvän maun suuhun, sillä Lakers nousi kotivoittoon oltuaan puoliajalla 15 pistettä tappiolla. Bryant näytti myös taitojensa olevan tallella, kun hän käynnisti yhden joukkueensa korin hienolla syötöllä selkänsä takaa. (siirryt toiseen palveluun)

Kaiken kaikkiaan Bryant tekaisi uransa viimeiseen otteluun huimat 60 pistettä.

- Tätä parempaa lopetusta ei olisi voinut olla. Joukkue ja fanit ovat aina sydämessäni, Bryant sanoi Lakersin Twitter-tilin mukaan.

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat