Suora

  • Urheiluruutu
  • Kampaajan kuolema
  • FIFAn jalkapallon naisten MM: puolivälierä NOR - ENG

Salonoja: Halvempaa lähteä divarista kuin hypätä raunioiden keskelle liigaan

Liikemies Jussi Salonoja ei pelasta konkurssin tehnyttä Espoo Bluesia. Sen sijaan Salonoja suunnittelee jo uutta seuraa, josta tulisi Espoon uusi edustustason joukkue.

urheilu
Jääkiekko verkossa
Tomi Hänninen

Liikemies Jussi Salonoja kertoi tänään Ilta-Sanomien haastattelussa (siirryt toiseen palveluun), ettei hän halua ottaa Bluesin velkoja kontolleen. Salonoja kertoi Yle Urheilulle, että päätös on sataprosenttinen eikä takaportteja ole.

Salonoja haluaa kuitenkin rakentaa Espoolle uuden edustusseuran, mutta joukkueen toiminta rakennetaan vakaalle pohjalle. Tarkoituksena on tehdä pitkäkestoista espoolaista jääkiekkoa tuleville vuosille, joissa vuosi tai kaksi ei merkitse mitään.

- Urheilullisesti meillä on hyvä juniorituotanto ja sen kautta koko organisaatiota ja koko toimintaa lähdetään kehittämään, niin että olisimme esimerkiksi taloudellisesti vakaita tulevaisuudessa. Se on koko perusta, Salonoja kertoi Yle Urheilulle.

Halvempaa lähteä divarista

Salonoja oli syksyllä valmis ostamaan Bluesin liigaseuran, mutta nykyisten omistajien venkoilu ja ajanpeluu jäädytti suunnitelmat. Hän kävi neuvotteluja myös maaliskuussa Bluesin taustayhtiö Jääkiekko Espoo Oy:n kanssa, mutta päätyi ottamaan aikalisän ja sitä myötä tekemään kielteisen päätöksensä.

- Luvut vaihtelivat ja ne pitkittivät neuvotteluja. Kun saimme tarkennuksen pesänhoitajalta, summa kohosi siinä vaiheessa miljoonalla. Otimme askeleen taaksepäin ja harkinta-ajan, Salonoja kertasi ja piti aikalisää hyvänä asiana.

- Kyllä se on huomattavasti halvempaa lähteä divarista rakentamaan kokonaista kuin hypätä tuollaisten raunioiden keskelle SM-liigaan ja yrittää pyristellä.

"Juniorityö jatkuu hyvänä"

Salonojan mukaan Bluesin junioriorganisaatio saattaa mahdollisesti siirtyä suoraan uuteen seuraan, mutta ainakin sen kanssa on tarvetta tehdä yhteistyötä.

- Haluamme, että juniorityö jatkuu hyvänä ja sinne pyritään tekemään panostuksia; niitä, joita olimme ajatelleet suunnitella liigaan. Niillä panostuksilla pystytään rakentamaan hyvin myös juniorituotantoa paremmaksi.

Kun Bluesin vanhoja velkoja oli 2-2,5 miljoonaa ja SM-liigaosakekin maksaa 1,8 miljoonaa euroa, niin puoletkin tuosta summasta juniorikiekkoon suunnattuna on Suomen mittakaavassa melkoinen potti.

- Se pitää paikkansa ja näin me olemme sen ajatelleet, Salonoja hymähti.

Villikortti Mestikseen?

Blues pelasi kotiottelunsa Espoon Areenassa, joten joukkueen puuttuminen tulevana kautena jättää suuren loven. Salonoja omistaa kyseisen Areenan ja hänen mukaansa hallin kanssa ei ole ongelmia.

- Teemme töitä, että Espoossa pelataan kiekkoa, mutta ei liigassa.

Salonojan mukaan hän neuvottelee tällä hetkellä Jääkiekkoliiton kanssa siitä, että hänen uusi espoolainen seuransa pelaisi jo kaudella 2016-2017 Mestiksessä.

- Se voi olla tällä hetkellä mahdollista, hän vakuutti.

Jussi Salonojan Blues-kuvioista ja uudesta seurasta kertoi ensimmäisenä Ilta-Sanomat.

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat