1. yle.fi
  2. Urheilu
  3. urheilu

Olahille kovia päänahkoja – olympiaunelma elää yhä

Benedek Olah kärsi kirvelevän tappion pöytätenniksen olympiakarsintojen toisen vaiheen välierissä. Olahilla on vielä mahdollisuus päästä Rion kisoihin.

Benedek Olah Kuva: AOP

Suomen pöytätenniksen ykköstähti Benedek "Pentti" Olah pelasi hyvän olympiakarsintaturnauksen Halmstadissa, Ruotsissa. Maailmanlistalla sijalla 128 oleva Olah kukisti turnauksessa muun muassa listan sijalla 19 olevan Kroatian Andrej Gacinan ja sijalla 44 olevan Puolan Jakub Dyjasin ja raivasi tiensä toisen vaiheen välieriin.

Välieräottelussa Tanskan Jonathan Groth otti kuitenkin tahtipuikon käteen heti alusta ja meni 3-0-johtoon. Vasenkätisen vastustajan kanssa vaikeuksissa ollut Olah taisteli vielä neljännen erän itselleen, mutta hävisi viidennen erän 10-12. Olahin osalta turnaus päättyi tähän.

Unkarissa tätä nykyä asuvan Olahin mahdollisuudet Rion olympialaisiin ovat vielä olemassa, sillä karsintaturnauksen voitot maailman huipputason pelaajista nostavat hänen sijoitustaan rankingissa.

Rion olympialaisiin kaksinpeliin pääsee 64 pelaajaa ja tällä hetkellä Olah on olympiarankingissa sijalla 65. Olympiarankingissa otetaan huomioon ainoastaan kaksi urheilijaa samasta maasta. Uusimmat listat päivittyvät toukokuun alussa, minkä jälkeen ei vastaavanlaisia kovatasoisia turnauksia ole enää kalenterissa.

Jos paikkaa ei irtoa rankingin avulla, on Olahin viimeinen oljenkorsi kisoihin erikseen jaettava niin sanottu villi kortti.