Suora

  • FIFAn jalkapallon naisten MM päivän kooste

Vuorisen olympiahaave murskaantui – "Harmittaa ihan järjettömästi"

Niko Vuorinen sijoittui seitsemänneksi kalpamiekkailun Euroopan olympiakarsinnoissa Tshekeissä. Olympiapaikka jäi näin haaveeksi.

urheilu
Niko Vuorinen (vas.) Bakun Euroopan kisoissa
Niko Vuorinen (vas.) Bakun Euroopan kisoissa 2015.EPA/MAXIM SHIPENKOV

Niko Vuorinen oli Suomen toivo miesten kalpamiekkailun Rion olympiapaikkojen metsästyksessä. Vuorisen mahdollisuus edustuspaikkaan ratkesi lauantaina Euroopan olympiakarsinnoissa Prahassa, jossa ainoastaan kisan voittaja sai lipun Rioon.

Vuorinen aloitti turnauksen vahvasti ja voitti alkuerissä kolme ottelua viidestä. Hän eteni jatkoon myös ensimmäiseltä ja toiselta pudotuskierrokselta, mutta puolivälierissä tilanne muuttui. Vuorinen sai vastaansa nuorten maailmancupin voittaneen 18-vuotiaan Josef Mahringerin ja ottelu venyi aina ratkaisevaan pistoon asti. Tämän itävaltalainen kuittasi Vuorisen hyökkäyksen vastaiskusta.

- Harmittaa ihan järjettömästi. Päivä lähti hyvin käyntiin ja meno oli hyvää. Puolivälierässä päästin itävaltalaisen johtoon omaa typeryyttäni. Vastahyökkäysyritykseni jäi pari senttiä vajaaksi ja vastustaja rokotti. Omaa tyhmyyttäni, Vuorinen kommentoi pettyneenä liiton tiedotteessa.

Mahringer eteni aina finaaliin asti, mutta hänkään ei saanut olympiapaikkaa. Sen sai kisan voittaja, isäntämaan 34-vuotias Jiri Beran. Vuorinen sijoittui turnauksen lopputuloksissa seitsemänneksi.

Myös naisten floretisssa Ranskassa asuva Irene Enright jäi ilman olympiapaikkaa. Hän voitti alkuerissä yhden ottelun kuudesta ja karsiutui jatko-otteluista. Enrightin sijoitukseksi tuli 19:s 21 kilpailijan joukossa.

Suomen ainoa mahdollisuus saada olympiapaikka Prahan turnauksesta on Catharina Kockin harteilla. Hän ottelee naisten kalvassa sunnuntaina.

Lähteet: Miekkailu- ja 5-otteluliiton tiedote

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat