Tapparan sankari innoissaan finaaleista: "Voisin olla jo pururadalla"

Juhani Jasu siirtyi siirtotakarajan kynnyksellä HPK:sta Tapparaan. Ilman siirtoa hän olisi finaalin voittomaalin tekemisen sijaan ollut pururadalla juoksemassa.

Juhani Jasu tuuletti 2-1-voittomaalia. Kuva: Tomi Hänninen

**TAMPERE. **Juhani Jasu iski upealla rystylaukauksella voittomaalin, kun Tappara kattoi HIFK:n 2-1 ja tasoitti jääkiekon SM-liigan finaalisarjan 1-1:een. Jasun laukaus liukui IFK-vahti Ville Husson haarojen välistä piinallisen hitaasti yli maaliviivan.

- Olin maalin takana jo ja siitä aitiopaikalta sain nähdä, kun ”den glider in”. Ehti toivoa ja miettiä, meneekö se vai ei. Aika tuntui ikuisuudelta, vaikkei se varmaan yli sekuntia kestänyt, Jasu iloitsi ottelun jälkeen.

Tappara tuli sisuuntuneena toiseen finaaliin, vaikka olikin avauserässä pahasti alakynnessä IFK:n vyöryessä. Voitosta huolimatta tamperelaisleirissä ei heitelty hattuja ilmaan.

- Oli iso muutos eiliseen, silti näkisin että on vieläkin askel otettavana henkisellä puolella. Ja me tarvitsemme sen, emme ole vielä parhaimmillamme. IFK tulee parantamaan ja tämä on pienten marginaalien peli.

Voittomaali oli Jasulle ensimmäinen Tappara-paidassa, sillä hän siirtyi kirvesrintoihin helmikuussa HPK:sta, jonka kausi päättyi runkosarjan viimeistä edelliseen sijaan.

- Nämä ovat ainutkertaisia juttuja useimmille. Itselläkin tuli seurasiirto ihan takarajan kynnyksellä. Tässä voisin olla sellaisessakin tilanteessa, että kesälomat olisi vietetty loskassa ja tällä hetkellä olisin pururadalla. Ehkä siitä voisin kaivaa vielä vähän intoa lisää, että saa pelata näin huikeita pelejä, Jasu pohdiskeli.

t