Suora

  • Leluja ja lentopalloa

Rioon jo valittu Hyryläinen jälleen hyvässä vauhdissa – oma ennätys parani yli minuutilla!

Anne-Mari Hyryläinen tavoitteli kovaa aikaa Hampurin maratonilla. Hyryläinen juoksi oman ennätyksensä.

urheilu
Anne-Mari Hyryläinen
Anne-Mari HyryläinenEPA / SRDJAN SUKI

Anne-Mari Hyryläinen on hyvässä vauhdissa Rion olympialaisia ajatellen. Hän paransi maratonin ennätysaikaansa peräti minuutilla kauden ensimmäisellä maratonillaan. Jo helmikuussa hän romutti puolimaratonin ennätysaikansa juoksemalla ajan 1.12.27, joka oli lajin paras suomalaistulos 16 vuoteen.

Arabiemiraateissa asuva 37-vuotias kestävyysurheilija kirjoitti lauantaina blogissaan (siirryt toiseen palveluun) aloittaneensa nyt neljän kuukauden matkalaukkuelämän kohti olympiamaratonia ja hänen ensimmäinen pysäkkinsä oli Hampurissa. Hyryläinen juoksi Hampurin maratonilla ajan 2.34.12, joka toi hänelle 11. sijan.

Hyryläisen aikaisempi ennätys oli Dubain maratonin 2.35.17 viime tammikuulta. Tuo aika vei hänet viime syksyllä Pekingin MM-kisoihin, jossa hän oli maratonilla 29:s ajalla 2.41.59. Dubain aika riitti myös Rion olympiavalintaan ja hänet on valittu myös Amsterdamin EM-kisojen puolimaratonille.

- Läksin juoksemaan kahden tunnin ja 33 minuutin loppuaikaa, ja se menikin hyvin aina viimeiselle kymmenelle kilometrille asti. Sen aikana vauhti vähän hidastui, mutta siinä oli myös aika kova vastatuuli. Se vaikutti, Hyryläinen sanoi liiton tiedotteessa.

- Kaikkiaan juoksu meni hyvin. Kesää ja olympialaisia ajattelen, kaikki on aikataulussa.

Ensimmäisen maratoninsa juossut Minna Lamminen sai Hampurin maratonilla ajan 2.48.38 ja oli 20:s. Sari Juuti oli 25:s ajalla 2.53.47. Kilpailun voitti etiopialainen Meselech Melkamu ajalla 2.21.54. Miesten kisan voitti etiopian Tesfaye Abera ajalla 2.06.58.

Lähteet: Urheiluliiton tiedote

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat