Suora

  • FIFAn jalkapallon naisten MM: ESP - USA
  • Urheiluruutu
  • FIFAn jalkapallon naisten MM: SWE - CAN
  • Urheiluruutu
  • FIFAn jalkapallon naisten MM päivän kooste

Riossa ei nähdä suomalaismiekkailijoita – Kockille uran makein voitto

Catharina Kock oli Suomen miekkailijoiden toivo Rion olympiapaikan metsästyksessä. Kock taisteli itsensä olympiakarsintaturnauksessa Prahassa naisten kalpamiekkailussa kolmanneksi.

urheilu
Catharina Kock
Catharina KockEPA / FILIP SINGER

Lauantaina Niko Vuorinen sijoittui miesten kalvassa 7:nneksi ja Irene Enright floretissa 19:nneksi, kun ainoastaan turnauksen voittajat saivat edustuspaikan Rioon. Sunnuntaina Suomen joukkueen toivo lepäsi Catharina Kockin harteilla naisten kalvassa.

Helsingin Miekkailijoiden urheilija taistelikin olympiapaikasta tiukasti, mutta aivan loppuun asti tämä ei riittänyt. Kock sai kuitenkin uransa makeimman voiton, kun hän kukisti pudotusotteluiden toisella kierroksella kolmien edellisten olympialaisten mitalistin Britta Heidemannin 15-13.

- Valmentajani Peter Neelisin kanssa suunnittelimme pitäväni kovaa tempoa yllä Heidemannia vastaan koko matsin ajan. Aloitin hyvin, mutta puolessavälissä Heidemann sai parin pisteen johdon. Tiesin, että on otettava riskejä eron saamiseksi kiinni. Tästä lähtien kaikki hyökkäykset ja vastahyökkäykset toimivat ja olinkin johdossa 14-13. päätin jälleen lähteä härskisti hakemaan omaa pistoa ja se kannatti, Kock kommentoi huimaa voittoaan lajilegendasta liiton tiedotteessa.

Välierässä puolalainen Renata Knapik-Mizga oli kuitenkin suomalaista parempi selvin numeroin 15-6. Kock sijoittui lopputuloksissa kolmanneksi. Naisten kalvan ainoan olympiapaikan nappasi Sveitsin Tiffany Geroudet, joka voitti Knapik-Miazgan finaalissa 15-7. Suomalaismiekkailijoita ei nähdä Rion olympialaisissa.

- Kisan jälkeen harmittaa todella paljon. Eikä sanat oikein riitä kuvaamaan fiiliksiä tällä hetkellä, kun olympiapaikka jäi saamatta. Tsemppasin kyllä todella hyvin ja pari todella hyvää voittoa rikkaampana kohti Toiyon olympialaisia 2020.

Lähteet: Miekkailu- ja 5-otteluliiton tiedote

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat