Suora

  • Urheilukierros
  • Urheiluruutu
  • Urheiluruutu

HJK nousi sarjakärkeen ja HIFK pelastautui tasapeliin dramaattisella kierroksella

Jalkapallon Veikkausliigassa nähtiin maanantaina kolme viihdyttävää ottelua. Mestarisuosikkien taistelussa parempi oli HJK, joka käänsi SJK:n johdon hetkessä voitokseen ja nousi sarjakärkeen. HIFK puolestaan nousi loppuhetkillä tasapeliin Lahdessa ja KuPS jäi edelleen nollakerhoon, kun Inter teki kolme maalia viimeisellä kympillä.

urheilu
Alfredo Morelos, HJK #11
Alfredo Morelos, HJK #11Tomi Hänninen

Helsingissä HJK teki upean nousun mestarisuosikkien välisessä ottelussa, kun SJK:n vierasjohto kääntyi viidessä minuutissa Alfredo Morelosin ja Atomin maaleilla kotijoukkueen 2-1-voitoksi. Molemmat Klubin maalintekijät nousivat jo neljään osumaan ja jakavat maalipörssin kärkipaikan. HJK nousi voitolla Veikkausliigan kärkeen.

Avausjaksolla Klubia höykytti seurasta lähtöpassit juuri ennen kauden alkua saanut Matti Klinga, joka sooloili puolustuksen solmuun ja syötti avopaikan maalintekijä Tucolle. Viihdyttävän ottelun tappio jätti SJK:n jo seitsemän pisteen päähän HJK:sta.

Turussa mitalisuosikkeihin kuuluva FC Inter nousi kotonaan 3-1-voittoon Kuopion Palloseurasta. KuPS johti pitkään Saku Savolaisen puskumaalilla, mutta Interin Egzon Belica ja Benjamin Källman käänsivät ottelun viimeisen kymmenen minuutin aikana. Maali oli Källmanille liigauran ensimmäinen ja puolustaja Belicalle jo kauden kolmas yhtä monessa ottelussa.

Lopussa Sebastian Mannström kaunisteli vielä lukemat 3-1:een. KuPS on tukalassa paikassa, sillä se on hävinnyt jokaisen kolmesta ottelustaan alkukaudella.

Lahdessa Helsingin IFK pelasti itselleen tasapelipisteen viimeisellä mahdollisella hetkellä, kun topparilupaus Juho Pirttijoki puski uransa ensimmäisen liigamaalin. Myös lahtelaiset saivat uuden maalintekijän, kun Santeri Hostikka osui heti alussa.

Juho Mäkelä tasoitti Hostikan osuman jälkeen, mutta Jasse Tuominen vei Lahden johtoon avausjakson lopussa. Tuo osuma olikin riittää voittoon ennen Pirttijoen puskua. Ensimmäisen ottelunsa Veikkausliigassa pelasi Lahden Ivan Solovjev, joka on lainalla Pietarin Zenitistä. Hän onnistui debyytissään mainiosti ja oli mukana joukkueensa molemmissa maaleissa.

Tilaa Tommi Seppälän änärikirje

Yle Urheilun Vancouverissa asuva NHL-kirjeenvaihtaja Tommi Seppälä raportoi viikoittain maailman kovimman kiekkoliigan sisäpiiristä.

Suosittelemme

Tuoreimmat