Suora

  • Urheilukierros
  • Urheiluruutu
  • FIFAn jalkapallon naisten MM: ITA - BRA
  • FIFAn jalkapallon naisten MM: JAM - AUS
  • Urheiluruutu
  • FIFAn jalkapallon naisten MM päivän kooste

Riku Rantala valitsi HIFK:n ekaluokkalaisena Urheiluruudun välähdysten perusteella

HIFK-maalivahti Stig Wetzellin torjunnat saivat Riku Rantalan valitsemaan puolensa helsinkiläisjääkiekon suhteen. Maailmanmatkaajalla riittää hurjia kokemuksia myös urheilun parista, muun muassa Brasilian faveloista.

urheilu
Riku Rantala.
Riku Rantala. (Arkistokuva)Yle

HELSINKI. Riku Rantalan kiireiseen yrittäjän ja perheenisän arkeen ei mahdu enää niin paljoa jääkiekkopelejä, mutta puolensa hän valitsi lajin suhteen jo ekaluokkalaisena. Rantala matkusti lapsuudessa paljon isänsä työn takia. Tultuaan muutaman kuukauden myöhässä ensimmäiselle luokalle, hän joutui kovan paikan eteen.

- Varmaan ensimmäinen kysymys Kaisaniemen ala-asteen pihassa oli: IFK vai Jokerit? Intiassa ja Pakistanissa oli ollut lähinnä maahockeytä, niin olin vähän että mitä nämä ovat? Lupasin selvittää asian ja kertoa huomenna, Rantala muisteli Yle Puheen finaalikiertueen haastattelussa.

- Illalla katsoin Urheiluruudun. Stig Wetzell veti jotain haamutorjuntoja ja päätin, että otan tuon. Sen jälkeen se on aina ollut IFK, hän jatkoi.

Maailmalla matkatessaan intohimoinen urheilumies on ehtinyt tutustua monenlaiseen urheilukulttuuriin. Kirkkaimpana mielessä on muistoja jalkapallosta. Brasiliassa futishuuma on hurjaa, minkä Rantala on omakohtaisesti kokenut Brasilian ja Portugalin välistä ystävyysottelua seuratessa.

- Päätin nostaa fiilistä tarjoamalla köyhän favelan baarissa kierroksen jokaisesta maalista. Brasilia voitti muistaakseni 5-0 ja jengi oli aivan ympäripäissään. Cristiano Ronaldo sai kyytiä ja brassit olivat tyytyväisiä, kun vanha siirtomaaisäntä kaatui. Suomen huuma kaipaisi ehkä välillä vähän mausteita etelämmästä.

Neljäs finaali suorana Yle Puheessa perjantaina klo 17.35 alkaen. Ottelu Tappara – HIFK alkaa klo 18.30.

Tilaa Tommi Seppälän änärikirje

Yle Urheilun Vancouverissa asuva NHL-kirjeenvaihtaja Tommi Seppälä raportoi viikoittain maailman kovimman kiekkoliigan sisäpiiristä.

Suosittelemme

Tuoreimmat