NHL:n pudotuspelien kuumat: Lehterä kevyellä kevätjalalla

NHL:n pudotuspelien ensimmäinen kierros lähenee huipennustaan. Yle Urheilun NHL-kirjeenvaihtaja Tommi Seppälä listasi pudotuspelien salamastarttaajat.

urheilu
jori lehterä
AOP

GRAND FORKS. Kun NHL:n pudotuspelien ensimmäisen kierroksen huipennus on käsillä, voidaan tehdä pikainen kurkistus avauskierroksen onnistujiin. Mukaan mahtuu paitsi uusia tuttavuuksia, myös perinteisiä kevään lapsia, jotka suorittavat aina parhaalla tasollaan kovimmissa paikoissa.

Nikita Kucherov/Tyler Johnson, Tampa Bay Lightning

Nämä kaksi, jos jotkut, ovat kevään lapsia. Kucherov, joka lappasi jo runkosarjassa 30 maalia, johti pudotuspelien maali- ja pistepörssiä ennen keskiviikon otteluita. Tyler Johnson sen sijaan rämpi runkosarjassa läpi todella vaikeiden vaiheiden tehden edelliskauden 72 (29+43) pisteen jatkoksi nyt ainoastaan 38 (14+24). Mutta kuinka ollakaan, kun pudotuspelit alkoivat, myös Johnson löysi mojonsa. Nyt kaksikko on edelliskevään tapaan täysin pysäyttämättömässä vireessä. Ei pidä yllättyä, jos Tampassa pelataan taas pitkään.

Ben Bishop, Tampa Bay Lightning

Edellä mainittujen veljesten ohella Boltsin todellinen avainpelaaja. Veti huikean runkosarjan eikä ole hyytymässä panosten kasvaessa, päinvastoin. On todella varma suorittaja illasta toiseen. Kolme voittoa neljästä ottelusta ja taakse ainoastaan kahdeksan maalia. Runkosarjan 92.6% ja 2.06 ovat pudotuspeleissä vaihtuneet 93.7:ään sekä 2.01:een.

Reilly Smith, Florida Panthers

Pudotuspeleissä usein menestyvät työteliäät pelaajat, joiden tekemisen taso ei tapaa heitellä. Reilly Smith on juuri tällainen pelaaja. Liikkuu hyvin, tekee töitä ja ajaa suoraviivaisesti maalille. Todella aliarvostettu pelaaja on saanut työteon kautta ansaitut pomput puolelleen viime kierroksilla. Kahdeksan (4+4) pistettä kolmeen ensimmäiseen otteluun oli hurja startti. Muodostanut Jussi Jokisen ja tasoaan huimasti runkosarjasta nostaneen Nick Bjugstadin kanssa Panthersin ehjimmän vitjan.

*Jori Lehterä, St. Louis Blues *

Kuka olisi uskonut, että Jori Lehterä on St. Louis-Chicago –sarjan paras keskushyökkääjä? Lehterän, Vladimir Tarasenkon ja Jaden Schwartzin muodostama ketju on pitänyt toistaiseksi Chicagon supertähtiä pilkkanaan. Lehterä vitjan keskellä on liikkeellä merkittävästi kevyemmällä jalalla kuin viime kevään pudotuspeleissä. Edelliskaudella Lehterän painotukset harjoittelussa olivat näyttöjen antamisten vuoksi enemmän syksyssä. Lehterä on ollut erittäin hyvä molemmissa päissä kenttää.

Braden Holtby, Washington Capitals

Ollut uskomattomassa vireessä pudotuspelien alussa. Philadelphia ei ole päästänyt Holtbya helpolla, mutta kanukkimaalivahti ei ole antanut Flyersille mitään ilmaiseksi. Ennen keskiviikon neljättä ottelua Holtbyn torjuntaprosentti oli 97.8 ja päästettyjen keskiarvo 0.67. Onhan Washingtonilla hurja hyökkäysarsenaali, mutta Holtby on tehnyt matkasta toistaiseksi merkittävästi helpomman.

Jonathan Drouin, Tampa Bay Lightning

Ja Boom! Tuhlaajapojan paluu on ollut vähintäänkin näyttävä. Pelaajakauppapuheet ovat pysyneet taustalla, kun Drouin pääsi loukkaantumisten vuoksi pois koiran kopistaan. Näyttänyt kaukalossa erinomaista kulmahammasta ja kaikilta osin hyviä puoliaan, vaikka jokunen virhekin on mahtunut matkaan. Neljä tehopistettä neljään otteluun on erinomainen paluu isoon liigaan. Erinomainen NHL-ennuste.

Brian Elliott, St. Louis Blues

Brian Elliott oli maaginen jo runkosarjan lopulla, mutta pudotuspeleissä ontariolaismaalivahti on vain painanut lisää kaasua. Chicago on rummuttanut neljässä ottelussa peräti 151 laukausta kohti Elliottia, mutta saanut aikaiseksi vain seitsemän osumaa. Elliottin tilastot näyttävät torjuntaprosentin ja päästettyjen keskiarvon osalta lukemia 95.4 sekä 1.70. Suurin syyllinen siihen, että Chicago on tappiolla sarjassa 1-3.

Vladimir Tarasenko, St. Louis Blues

Venäläissnaipperi on laittanut Patrick Kanet ja kumppanit takataskuunsa toistaiseksi sarjassa. Tai oikeastaan koko kaudella. On nimittäin tehnyt Chicagoa vastaan kahdeksan maalia yhdeksässä ottelussa meneillään olevan sesongin aikana. Tarasenkon laukaus lähtee uskomattoman nopeasti uskomattoman pienestä tilasta. Kemiat kunnossa erinomaisena syöttäjänä tunnetun Jori Lehterän kanssa, joten hanat tuskin ovat tukkeutumassa jatkossakaan.

Jamie Benn, Dallas Stars

Kapteenien kapteeni. Todellinen soturi, joka tekee kaukalossa kaikkea mahdollista. Ja tekee vieläpä perhanan hyvin. Ottanut odotetusti joukkueen selkäänsä Tyler Seguinin loukkaantumisen aikana. Jopa niin odotetusti, että siitä ei jakseta enää tehdä numeroa. Lähentelee täydellistä jääkiekkoilijaa. Viisi (2+3) pistettä kolmeen otteluun ovat vain pieni osa Bennin uskomatonta tekemisen tasoa.

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat