Suora

  • Uinnin MM, aamun kilpailut
  • Uinnin MM

NHL:n pudotuspelien eksyneet lampaat: Haukkasiko Rangers sitä itseään?

NHL:n pudotuspelit ovat jääkiekkomaailman armottomin koettelemus. Pelin nopeus, fyysinen elementti sekä hurja pelitahti ovat välillä liikaa parhaillekin. Muutamat tähtipelaajat hakevat edelleen playoff-virettään.

urheilu
eric staal
Eric Staal.Iita Pirttikoski

Eric Staal, New York Rangers

Kun miettii, että Rangers antoi Eric Staalista Carolinalle Aleksi Saarelan sekä kaksi kakkoskierroksen varausvuoroa, alkaa keväällä tehty pelaajakauppa kuulostaa hiljalleen melkoiselta ryöstöltä. Staalilla ei ollut hyvä kausi Carolinassa eikä se hyväksi ole muuttunut Rangersissakaan. Staalin tekeminen on näennäisen kivaa peruspelaamista, joka ei vie mihinkään. NHL:n pudotuspeleissä nolla plus on nolla ihan samalla tavalla nolla kuin Hannu Jortikankin joukkueissa. Staal on ottanut Rangersin kahdessa pudotuspelitappiossa takkiin yhteensä viiden miinuksen verrran. Pahimmassa tapauksessa melkoisen katastrofaalinen rental-pelaaja.

Andrew Ladd, Chicago Blackhawks

Juuri Andrew Ladd- kaupan oli tarkoitus nostaa Chicago jälleen yhdeksi mestarisuoksiksi. Paluun Chicagoon piti olla kaiken lisäksi Laddille pala kakkua etenkin, kun paluu tapahtui vielä tuttuun ketjuun Jonathan Toewsin ja Marian Hossan vierelle. Mutta Laddin kevät on ollut melkoista liisterissä tarpomista. Ladd on tunnollinen kahden suunnan pelaaja, mutta tietty rentous pelaamisesta puuttuu. Edelleen tehoitta pudotuspeleissä, mikä on varmasti Hawksin seurajohdolle melkoinen pettymys, sekä yksi syy sarjassa vallitsevaan tilanteeseen.

Patrick Kane, Chicago Blackhawks

Voiko pelaajaa, joka on pelannut neljä ottelua pisteen keskiarvolla, kutsua eksyneeksi lampaaksi? Patrick Kanen tapauksessa ehkä voi, sillä neljä ottelua ilman maalia pudotuspeleissä on pitkä aika. On pelannut seitsemän ottelua putkeen St. Louisia vastaan ilman osumaa. Ei ole muutenkaan ollut keväällä aivan parhaimmillaan. Teki runkosarjan lopulla seitsemän maalia viiteen otteluun pudotuspelien ulkopuolelle jääneitä joukkueita vastaan. Sitä ennen kolmeentoista otteluun kaksi maalia. Edellinen maali pudotuspelijoukkuetta (Detroit) vastaan kuudes maaliskuuta.

Claude Giroux, Philadelphia Flyers

Mihin katosi Giroux, kun pudotuspelit alkoivat? Muutenkin maalinteko-ongelmien kanssa taistellut Flyers ei voi voittaa ilman kapteeninsa esimerkkiä myös tehotilastoissa. Meni kolme ottelua ilman tehoja ja kuinka ollakaan, Flyers ei voittanut otteluista yhtäkään. Pääsi vihdoin tehoille keskiviikkona, ja miten kävi joukkueen? On erinomaisen monipuolinen pelaaja, joka tekee paljon oikeita asioita, mutta jotakin konkreettistakin on jäätävä joukkueelle kapteenin tekemisistä käteen.

Roberto Luongo, Florida Panthers

Luongoa ei olla koskaan pidetty pudotuspelimaalivahtina eivätkä käsitykset ole suoranaisesti tämän kevään aikana muuttuneet. Upeasti runkosarjassa pelannut Luongo oli avausottelussa hermostunut ja heikko. Paransi peliään kakkospeliin vain ollakseen jälleen huono kolmosessa. Ennen keskiviikkoa Luongon päästettyjen keskiarvo oli 3.03 ja torjuntaprosentti 90.7. Näillä tilastoilla ei mikään joukkue voita pidemmän päälle. Luongo on yltänyt päästettyjen keskiarvossa alle kahden (1.77) pudotuspeleissä edellisen kerran 2006-07.

Pavel Datsjuk, Detroit Red Wings

Datsjuk on ilmoittanut palaavansa kauden jälkeen Venäjälle, mutta otteet kaukalossa viittaavat Datsjukin palanneen sinne jo ainakin mentaalipuolella. Datsjuk oli vielä runkosarjassa Wingsin paras pistemies, mutta pudotuspeleissä kyydissä pysyminen näyttää entistäkin vaikeammalta. Ikä sekä lukuisat loukkaantumiset alkavat vihdoin näkyä Datsjukin tekemisessä eikä hurja ottelutahti helpota tilannetta. Detroit kaipaa taikuria kipeästi parempaan vireeseen, mikäli se mielii jatkoon.

Jaromir Jagr, Florida Panthers

Jagrille runkosarja oli yhtä juhlaa erilaisten ennätysten ja juhlallisuuksien kautta. Pudotuspelit ovat puolestaan olleet Tshekki-legendalle toistaiseksi melkoinen reality check. Vauhti on huimaa eikä Jagrin jalka yksinkertaisesti riitä kyytiin. Ottelutahdin osalta Jagriin pätevät samat sanat kuin Datsjukiin. Jagr ei ole loistanut muutenkaan pudotuspeleissä viime vuosina. On silti yllätysten mies, joten varuillaan kannattaa edelleen olla.

Tyler Toffoli, Los Angeles Kings

70’s –ketjun maalitykki ei ole saanut vielä pudotuspeleissä hanoja auki, vaikka perussarjassa lamppu syttyi peräti 31 kertaa. Ei ole päässyt pelaamisessaan runkosarjassa nähtyyn lentoon ainakaan toistaiseksi. Kaipaa peliinsä lisää suoraviivaisuutta ja röyhkeyttä, mikäli haluaa paikoille myös isossa tanssissa. Myös laukausmäärät pudonneet pudotuspeleissä alle kahden per ottelu, kun runkosarjassa Toffoli suti kiekkoa maalia kohden yli kahden ja puolen keskiarvolla.

Steve Mason, Philadelphia Flyers

Hyvin runkosarjan lopulla pelanneen Masonin pudotuspelien alusta tuli täysi pannukakku. Ennalta muutenkin heikompi Flyers ei totisesti saanut apuja maalivahdiltaan, päinvastoin. Sivuluisun huipensi kakkosottelussa puolesta kentästä päästetty tärkeä maali. Keskiviikkona Flyersin maalilla aloitti Michal Neuwirth. Masonin tilastot pudotuspeleistä (85.2% ja 4.09GAA) ovat karmivaa luettavaa.

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat